sluiten

Hoe afhankelijk bent u van uw IT?

terug naar alle artikelen

image

Of u nu een kleine onderneming runt die dagelijks met klanten communiceert, of een groot bedrijf met duizenden medewerkers, de afhankelijkheid van IT neemt alleen maar toe. Stelt u zich eens voor: een ochtend waarin medewerkers geen toegang hebben tot cruciale data of applicaties. Het gevolg: de productie ligt stil, klanten kunnen geen bestellingen plaatsen, en elke minuut dat uw systemen plat liggen kost het u geld en schaadt het uw reputatie. Dit  scenario is voor 25% van de bedrijven de jaarlijkse realiteit. De vraag is dus niet hoe afhankelijk u bent van IT, maar hoe goed u voorbereid bent in geval van een storing.

Gelukkig zijn er verschillende strategieën en oplossingen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf altijd blijft draaien. Denk bijvoorbeeld aan hybride cloud-oplossingen, waarbij u een deel van uw data en applicaties in eigen beheer houdt, terwijl de belangrijkste systemen veilig in de cloud draaien. Dit verkleint de kans op uitval aanzienlijk. Het opslaan van data in externe datacenters biedt ook voordelen: uw gegevens worden professioneel beveiligd en kunnen eenvoudig worden opgeschaald wanneer uw bedrijf groeit. Daarnaast is een goed back-up & restore-plan onmisbaar. Hiermee voorkomt u dataverlies en kunt u snel herstellen na een calamiteit. Redundante verbindingen zorgen ervoor dat u, zelfs bij een netwerkstoring, direct weer operationeel bent. Maar hoe werkt dit allemaal precies?

De weg naar continuïteit

Een goede Business Continuity Strategie begint met het in kaart brengen van de risico’s die uw bedrijfsvoering loopt. Dit doet u door een risico-inventarisatie uit te voeren. Daarna volgt een Business Impact Analyse (BIA) om te bepalen welke processen cruciaal zijn en hoeveel downtime acceptabel is. Op basis van deze BIA bepaalt u welke maatregelen nodig zijn om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen. Deze maatregelen implementeert u gefaseerd, zodat de dagelijkse werkzaamheden zo min mogelijk worden verstoord. Tot slot is het belangrijk om uw Business Continuity te allen tijde te onderhouden. Test regelmatig uw procedures en pas ze aan wanneer dat nodig is, zodat u altijd voorbereid bent op nieuwe risico’s.

Kies voor een betrouwbare IT-partner

U hoeft deze weg naar een sterke IT-omgeving niet alleen af te leggen. Global-e, onderdeel van Previder, biedt een compleet IT-fundament waarmee u de continuïteit van uw organisatie veiligstelt. Of het nu gaat om hybride cloud-oplossingen, veilige dataopslag, back-up & restore-services, of redundante netwerken: Global-e heeft de expertise om uw bedrijfscontinuïteit te garanderen. Met een persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring in de zorg, overheid en het bedrijfsleven, zorgen zij ervoor dat uw IT-omgeving altijd operationeel blijft. Vertrouw op de experts van Global-e voor ononderbroken en veilige IT.

Tags

delen

Global-e ICT solutions

Europalaan 5
5121 DH Rijen
0161 - 88 88 88

global-e.nl
Ook interessant