Der neue Mercedes-Benz EQC – der erste Mercedes-Benz der Produkt- und Technologiemarke EQThe new Mercedes-Benz EQC – the first Mercedes-Benz under the product and technology brand EQ

Mercedes-Benz groeit in de markt van elektrische auto’s

EQC
Wie dacht dat Mercedes-Benz achterbleef in de markt van elektrische auto’s heeft het mis. Naast de volledige elektrische smart, de B-Klasse komt medio 2019 de EQC op de markt. Met zijn strakke, duidelijke design en merktypische kleuraccenten is de EQC de wegbereider van een avantgardistische elektro-esthetiek en vertegenwoordigt hij tegelijkertijd de designtaal ‘progressieve luxe’. Op het gebied van kwaliteit, veiligheid en comfort is de EQC de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s met overtuigende rijeigenschappen. Daarbij komt nog de hoge rijdynamiek dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras met een totaalvermogen van 300 kW. Dankzij een uitgekiende bedrijfsstrategie is een elektrisch actieradius van meer dan 450 km volgens NEDC (voorlopige waarde) mogelijk. Met Mercedes me biedt het EQ-merk uitgebreide services en maakt het elektromobiliteit comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik. Tegelijkertijd is de EQC een symbool van het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk bij Daimler.

eVito
Ook op het gebied van bestelwagens blijft Mercedes-Benz groeien. De volledige elektrische eVito is na zijn debuut op de IAA Commercial Vehicle Show in september op de markt. Efficiënt, zuinig, flexibel en altijd betrouwbaar; met de eVito bewijst Mercedes-Benz Vans dat volledig elektrische bestelwagens concurrerend kunnen zijn en voor dezelfde TCO (Total Cost of Ownership) kunnen worden ingezet als dieselvarianten. Het nieuwe model is vooral geschikt voor transport in stedelijke gebieden, maar voldoet door zijn actieradius en laadcapaciteit ook aan de eisen van bijvoorbeeld servicemonteurs. De eVito heeft een 41,4 kWh-batterij, waarmee hij een actieradius heeft van 150 km (WLTP). Daarna is de eVito in slechts zes uur weer op te laden.

eSprinter
Na de introductie van de Mercedes-Benz eVito volgt volgend jaar de eSprinter, die in eerste instantie als bestelwagen met een verhoogd dak en een toegelaten gewicht van 3.500 kg op de markt komt. Zijn maximale laadvolume is met 10,5 m3 gelijk aan dat van de Sprinter met dieselmotor.
Het batterijpakket van de eSprinter (bestaande uit vier units) is 55 kWh groot en zorgt voor een actieradius van circa 150 km (WLTP). De maximale laadcapaciteit is dan 900 kg. Er is ook een variant leverbaar met drie batterij-units (41 kWh). De actieradius van de eSprinter komt dan op zo’n 115 km uit en de maximale laadcapaciteit op 1.040 kg.
Het vermogen en koppel van de elektrische aandrijflijn van de eSprinter zijn gelijk aan die van de instapdiesel: 84 kW en 300 Nm. Net zoals bij de eVito kan de topsnelheid worden ingesteld. Voor stedelijk gebruik is 80 km/u voldoende, maar tot 120 km/u is ook mogelijk.

Als officieel Mercedes-Benz dealer helpt Rüttchen Automotive u graag bij uw keuze naar een elektrische auto die bij u past.

Vraag eens een vrijblijvend gesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Rüttchen Tilburg
Kraaivenstraat 12, 5048 AB Tilburg
T 013- 5959 100
www.ruttchen.nl