54-57 – EVENTS Cookaholics 2 paginas foto4 ( niet groot plaatsen)

De groeispurt van Cookaholics, creatieve cateraar

Het gaat lekker met Cookaholics. Acht jaar na hun ontstaan zijn ze niet meer weg te denken uit de Brabantse evenementenbusiness. De creatieve cateraar groeit gestaag en ook voor 2019 staan er weer bijzondere dingen op het programma. Twee keer nemen ze de Mini Netwerk Contactavond voor hun rekening. Bij bedrijven die – net als zij – hun eigen plan trekken en daarmee opvallend succesvol zijn.

Nuchter
Sinds ze in 2010 aan de keukentafel hun plannen bespraken en besloten om het dan maar gewoon te gaan doen, is er veel gebeurd. De evenementen werden groter, de eigen organisatie ook. Maar er is één ding dat niet veranderd is: het gevoel voor kwaliteit, verzorging, details en afwerking. Niets laten ze aan het toeval over. Dat resulteerde afgelopen jaar in een evenement met maar liefst 3000 gasten. Cookaholics’ Gijs van der Velden blijft er nuchter onder. “Wij zijn zo goed als onze laatste klus”, zegt hij. En daarom storten hij en zijn team zich iedere keer weer vol overgave in het diepe.

Samenwerken
Het kernwoord voor 2018 was zonder twijfel samenwerken. Op strategisch gebied met locaties, andere foodbedrijven en evenementenbureaus. Zo kwamen er een aantal vaste Cookaholics-locaties bij: de Koepelgevangenis in Breda en Capi Europe in Tilburg. Maar ook met leveranciers op het gebied van aankleding, techniek en personeel. “Wij vragen veel van hen”, vertelt Gijs. “Dan is het belangrijk dat er een vertrouwensband is en dat er goede afspraken zijn. Dat we van elkaar weten wat wel en niet kan. Daarmee leggen we samen de basis voor succes.”

Dat intieme diner voor bijvoorbeeld zes personen, daar zijn we mee begonnen en dat blijven we ook altijd doen

Rooftop
Ook 2019 wordt voor Cookaholics een bijzonder jaar, zoveel is al duidelijk. In het voorjaar openen zij samen met Joep van Gorp (Doloris en Stichting Qanvas) en Jaap van Ham (Polly, Bakker, Ketelhuis) namelijk de eerste ‘rooftop’ in Tilburg. De bar verrijst op het dak van het voormalige hoofdpostkantoor aan de Spoorlaan waar initiatiefnemer Joep van Gorp de kunstdoolhof opent. Het project krijgt de naam Doloris en is al op voorhand zeer spraakmakend in Tilburg en omstreken. Het publiek kijkt in ieder geval reikhalzend uit naar de opening. Volgens Gijs wordt het een meeslepende belevenis die in Tilburg zijn gelijke niet kent, zeer geschikt voor vriendengroepjes en teamuitjes. Het horecagedeelte zal ook in delen af te huren zijn voor besloten bijeenkomsten.

Hetzelfde DNA
En daarmee is Doloris weer een samenwerking die naadloos aansluit bij Cookaholics: vernieuwend, spraakmakend en anders. Kwaliteiten die ze ook vonden bij de twee partijen waarmee ze de Mini Netwerk Contactavonden in 2019 gaan organiseren, Capi Europe en Van Laarhoven Mini. “Het zijn allebei bedrijven die bij ons passen, waar we ons mee kunnen identificeren. Ze zijn anders, authentiek. Ze volgen hun eigen pad, hebben oog voor detail en voor beleving. We hebben hetzelfde DNA en dat werkt heel prettig”, legt Steffan Oerlemans uit.

Ook voor kleine gezelschappen
En wat zijn de foodtrends voor 2019? De stamppotbuffetten zijn inmiddels passé, het mag weer iets meer en iets luxer zijn. “Streetfood en comfortfood zijn nu gewild. Er zijn zo veel stromingen, we pikken de leukste eruit.” Als het maar op restaurantniveau is. En voor wie denkt dat ze na acht succesvolle jaren het intieme diner ontgroeid zijn: “We koken ook nog steeds voor bijvoorbeeld zes personen, hoor! Daar zijn we mee begonnen en dat blijven we ook altijd doen. We zullen nooit vergeten waar we vandaan komen.”

Inschrijven voor: Mini Netwerk Contactavond  maandag 14 januari Capi Europe, Tilburg

Inschrijven voor: Mini Netwerk Contactavond maandag 4 februari Van Laarhoven MINI, Eindhoven

Cookaholics
Akkerlaan 2, 5143 ND Waalwijk
T 013-5432616
www.cookaholics.nl/www.bbqbazen.nl
info@cookaholics.nl