4-BEDRIJFSPROFIEL Cookaholics 2 pagina’s_edited

Cookaholics en Leatherbelove.com zetten Waalwijk ambachtelijk op de kaart

Foto: Gijs van der Velden (l) en Steffan Oerlemans (r)

Puur en eerlijk eten en drinken. In 2010 besluiten twee vrienden in hun zoektocht naar de juiste catering voor evenementen het ‘dan maar zelf te gaan doen’ en ze beginnen gewoon. Het klinkt als een geintje, maar het is het echte verhaal achter het ontstaan van Cookaholics. Die fase zijn ze inmiddels voorbij en een introductie behoeven ze eigenlijk niet meer. Even terug- en vooruitblikken dan maar?

Elke evenement een uitdaging
Cookaholic Gijs van der Velden vertelt: “In het begin schoten we al in de stress als we één evenement hadden met 100 mensen. Nu doen we in een rustige week 9 of 10 evenementen en zo’n 700 evenementen per jaar”, lacht hij. Ze zijn inmiddels met 15 en voor grote evenementen deinzen ze allang niet meer terug. Er staat er zelfs eentje op de planning voor 4000 man. Hoe ze dat doen? “De mensen die we hebben aangenomen zijn daar een belangrijke factor in”, licht Gijs toe. “Het zijn allemaal mensen waar we veel aan over kunnen laten, die hun verantwoordelijkheid nemen.” Maar de grootte van een evenement is volgens Gijs niet het belangrijkste. “4000 man is een hele uitdaging, dat wel, maar dat is een housewarmingparty ook. Daar stoppen we net zo veel tijd en energie in. Alles moet kloppen.”

Een bijzondere combinatie met opvallende overeenkomsten: allebei Waalwijk, allebei ambachtelijk vakmanschap

Pop-uprestaurant
Behalve het grootste evenement tot nu toe staan er nog meer nieuwe dingen op het programma. Een circusfestival in het Tilburgse Leijpark bijvoorbeeld waar Cookaholics 10 dagen lang een pop-uprestaurant zal runnen. En in oktober zien we ze terug op de Mini Netwerk Contactavond, voor de gelegenheid in samenwerking met plaatsgenoot Leatherbelove.com. Een bijzondere combinatie met een paar opvallende overeenkomsten: allebei Waalwijk, allebei ambachtelijk vakmanschap.

Inschrijven voor Mini Netwerk Contactavond Maandag 29 oktober

Cookaholics
Akkerlaan 2, 5143 ND Waalwijk
T 013-5432616
www.cookaholics.nl/www.bbqbazen.nl
info@cookaholics.nl