43- BEDRIJFSPROFIEL Altenburg 1 pagina (1)_edited

Bedrijfsoverdracht. Ruilen zonder huilen

Afscheid nemen van je bedrijf. Of je het nu leuk vindt of niet, die tijd komt onvermijdelijk. En dat doet een beetje pijn. Die onderneming waar je zo veel tijd en moeite in hebt gestoken en die je helemaal zelf tot bloei hebt gebracht, komt die wel in goede handen? En krijg je er wel de juiste prijs voor? Is alles juridisch en fiscaal goed geregeld? Zo veel vragen, je zou er haast slapeloze nachten van krijgen. Ik kan je geruststellen; dat hoeft niet.   

Bij een bedrijfsoverdracht komen, naast een hoop geregel, ook altijd emoties kijken. Logisch, want laten we eerlijk zijn: het is nog niet zo makkelijk om iets wat je eigenhandig opgebouwd hebt aan anderen over te dragen, zelfs niet als het in de familie blijft. Of misschien júíst niet. Juist familiebanden kunnen een bedrijfsoverdracht extra gecompliceerd maken. Omdat het bedrijf niet helemaal uit het zicht verdwijnt of omdat verwachtingen van twee kanten niet uitgesproken worden. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het zijn allemaal factoren die een succesvolle overdracht in de weg kunnen staan. Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je bedrijfsoverdracht geen nachtmerrie wordt.

Zorg dat alles goed geregeld is. Bedrijfsoverdracht is een complex traject dat je maar één keer in je leven doet

Hoe zorg je ervoor dat ‘van ruilen geen huilen komt’? Allereerst: bedenk goed wat je wilt en praat erover met je opvolgers. Denken zij er hetzelfde over en komen jouw verwachtingen overeen met die van hen? Laat niks onbesproken. Ga ook na of je opvolgers – in veel gevallen de kinderen – wel capabel zijn om het bedrijf te runnen. Een lastige vraag misschien, maar geen paniek: ook als het antwoord ‘nee’ is, zijn er mogelijkheden om hen bij het bedrijf betrokken te houden. En schakel een specialist in. Die kan je helpen met een strak plan, de antwoorden op alle lastige vragen, de waardebepaling en een hoop fiscaal, juridisch en financieel geregel.

Dat klinkt als een hoop werk en om eerlijk te zijn: dat is het ook. Een bedrijfsoverdracht is een complex traject dat je maar één keer in je leven doet. Mijn advies is dan ook: begin er op tijd aan. Het hele proces duurt met gemak een paar jaar. Die tijd heb je nodig om zaken fiscaal en juridisch zo te structureren dat het bedrijf uiteindelijk makkelijk over te dragen is. Neem die tijd en doorloop alle stadia – van opvolgingsplan tot overdracht – rustig en met beleid. En laat je begeleiden door een specialist die er met een frisse blik naar kijkt, zodat je zeker weet dat je het goed geregeld hebt. Voor jezelf en voor de andere partij. En natuurlijk voor de continuïteit van je bedrijf. Want daar doe je het tenslotte voor.

Rob Altenburg is bedrijfsadviseur. Hij begeleidt ondernemers én opvolgers bij bedrijfsoverdracht.

Altenburg Bedrijfsadvies
Diepenbrockstraat 10, 5151 KE Drunen
M 06-5576 4905
info@altenburg-bedrijfsadvies.nl
www.altenburg-bedrijfsadvies.nl