sluiten

Tips om een pakkende flyer te maken voor je bedrijf

terug naar alle artikelen

image

Je bedrijf meer bekendheid geven kun je op verschillende manieren doen. Online marketing is helemaal hot, maar ook offline marketing moet niet worden vergeten. Een goede vorm van offline marketing is het inzetten van een flyer. Als je van plan bent om een flyer te maken voor je bedrijf, wil je natuurlijk wel dat dit de aandacht trekt. Om er echt iets uit te kunnen halen, is het goed om een pakkende flyer te creëren. Maar hoe doe je dat? Wij zetten wat tips op een rij om je op weg te helpen! 

Bepaal het doel van de flyer

Als je jouw bedrijf graag wilt promoten door middel van een flyer, is het eerst goed om na te denken over het doel. Wat is jouw doel met het maken van deze flyer? Wil je meer bezoekers op je website, contactgegevens verzamelen, informatie geven of dat men contact met je opneemt? Voordat je aan de slag gaat met het maken van een goede flyer, is het belangrijk om je doel voor ogen te hebben. Met dit doel in je achterhoofd wordt het namelijk makkelijker om een pakkende flyer te maken, want je hebt een beter beeld van wat je ermee wilt bereiken.

Een mooi design

Om echt indruk te maken met je flyer, is een mooi design van groot belang. Want hoe jouw flyer eruitziet, bepaalt voor een groot deel of mensen je flyer echt bekijken. Het moet dus indruk maken, waardoor het van belang is om voldoende aandacht te besteden aan het design. Als je zelf creatief bent, kun je dit uiteraard zelf doen. Als je hier zelf geen ervaring in hebt, kan het ook een idee zijn om bijvoorbeeld een grafisch ontwerper in te schakelen. Een pakkende flyer maken en laten drukken is mogelijk bij verschillende aanbieders. Belangrijk hierbij is dat je voor het maken van een flyer op zoek gaat naar een professionele aanbieder die goede kwaliteit kan leveren. Zeker als het om grote aantallen gaat, wil je tenslotte wel dat het er straks allemaal goed uitziet. Een flyer maken kun je doen door zelf een ontwerp aan te leveren, maar tegenwoordig is het ook steeds vaker mogelijk om een ontwerptool online te gebruiken om een leuke flyer te ontwerpen.

Zorg voor een sterke tekst

Belangrijk bij een pakkende flyer is natuurlijk een sterke tekst. Want naast het design dat je gebruikt, trekt ook de tekst de aandacht. Het is daarom van belang dat je gebruikmaakt van wervende, sterke teksten. Op deze manier kun je iemand namelijk veel sneller overtuigen en op deze manier is jouw doel sneller te behalen. Gebruik niet te veel tekst op de flyer, maar probeer het juist kort en bondig te houden. Dit zorgt voor meer nieuwsgierigheid en dit vergroot de kans dat zij contact met je opnemen, je website bezoeken of overgaan tot een andere actie. Zorg in ieder geval voor een duidelijke titel en gebruik call-to-actions. En probeer absoluut geen spelling- of grammaticafouten te maken, want dat maakt natuurlijk geen goede indruk.

Houd het overzichtelijk

Een belangrijke tip bij het maken van een flyer is om het overzichtelijk te houden. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om zoveel mogelijk op je flyer te zetten, is dit geen aanrader. Probeer juist om het rustig en overzichtelijk te houden, zodat het niet chaotisch wordt. Dit kun je doen door witruimte te gebruiken, niet te veel tekst op de flyer te zetten en door een mooi samenhangend geheel te creëren. Om herkenbaarheid op te wekken bij je doelgroep, kan het slim zijn om je huisstijl te laten terugkomen in de flyer.

Met deze tips kun je al een heel eind komen met een pakkende flyer maken. Denk niet te makkelijk over dit proces, maar probeer hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Dan moet het je vast lukken om potentiële klanten aan te zetten tot actie, waar je als van bedrijf weer profijt van kunt hebben.

delen

Ook interessant