sluiten

Wekke | BBM Schoonmaakdiensten; Waar kwaliteit standaard is

Fotografie: Else Loof

Schrijver: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

In Nederland is Wekke | BBM Schoonmaakdiensten een gerenommeerde naam in de schoonmaaksector, erkend met het Keurmerk Schoon van Schoonmakend Nederland, inclusief specialisatie in Glas- en Gevelreiniging. Elke dag staan de betrokken en gedreven medewerkers klaar om klanten volledig te ontzorgen in alle schoonmaakdisciplines. Denk daarbij o.a. aan de schoonmaak van kantoorpanden, parkeergarages, winkelcentra, en industriële reiniging – voornamelijk in de voedingsmiddelenindustrie. Bob van der Wekke vertelt met trots over zijn schoonmaakbedrijf uit Bergen op Zoom.

Van glazenwassersbedrijf naar schoonmaakdiensten

“In 1980 zijn we begonnen als glazenwassersbedrijf. Dat is inmiddels al 43 jaar geleden. Vanuit het glazenwassersbedrijf kregen we van bestaande klanten regelmatig de vraag: ‘Doen jullie toevallig ook schoonmaakonderhoud’ en al gauw besloten we om ook de schoonmaak van kantoren, praktijken en andere panden voor onze rekening te nemen”, vertelt Bob. “Vanuit die relaties is weer de vraag naar industriële reiniging gekomen. Ook vervullen we portierdiensten bij een aantal van onze klanten. En zo is Wekke | BBM Schoonmaakdiensten uitgebreid tot waar we nu staan.”

Onze expertise in voedselveiligheid

“Zorgeloos ondernemen betekent voor ons, de verantwoording zo laag mogelijk in de organisatie te leggen. Wij zijn gespecialiseerd in industriële reiniging, met een focus op de voedingsmiddelenindustrie. Ons werk omvat het specialistisch reinigen van productielijnen en periodiek schoonmaakonderhoud van o.a. plafonds, wanden, constructies en leidingen.  
Bob gaat verder: “We begrijpen de impact van onze werkzaamheden op de voedselveiligheid. Daarom werken we alleen met getraind en opgeleid personeel dat volgens HACCP-richtlijnen en de voorschriften van voedselhygiëne en voedselveiligheid werkt. Ook stellen we op maat HACCP-werkhandboeken en controlelijsten samen die klanten op hun beurt dan weer in kunnen zetten bij in- en externe audits. Ons doel is om te zorgen dat productieomgevingen niet alleen schoon zijn, maar ook voldoen aan de hoogste normen van voedselveiligheid.”

'Wie goed voor zijn medewerkers zorgt, wordt overladen met positiviteit'

Schoonmaakdiensten voor diverse werkplekken

“Naast industriële reiniging verzorgen we ook schoonmaakdiensten voor diverse werkplekken, variërend van advocatenkantoren tot tandartspraktijken. Daarnaast werken wij veel voor beheersmaatschappijen waarvoor wij het schoonmaakonderhoud verzorgen. Samen met de klant bespreken we de frequentie van de schoonmaak en leveren hiervoor op maat geschreven werkprogramma’s. Ook voeren we periodieke werkzaamheden uit welke in het werkprogramma zijn opgenomen. Dit alles wordt met een vaste frequentie gecontroleerd en vastgelegd door onze project- of rayonverantwoordelijke.

Ook voor dieptereiniging van grootkeukens en sanitaire ruimtes kan men bij ons terecht. Uiteraard leveren we voor deze klanten ook niets minder dan kwaliteit. De projectverantwoordelijken komen regelmatig bij de klanten langs voor een controle en sturen bij als dat nodig is.”

Laagdrempelig en korte lijntjes

“Bij Wekke | BBM Schoonmaakdiensten werken we met korte lijntjes. Alle leidinggevenden zijn bevoegd om beslissingen te nemen; vragen gaan niet langs zeven schakels binnen het bedrijf. Als een klant iets vraagt, kan dat direct geregeld worden met de projectverantwoordelijke”, vertelt Bob trots.

“We zijn een laagdrempelig bedrijf en staan dicht bij onze mensen: iedereen die bij ons komt werken, wordt lid van de familie. Daarom hebben we ook dienstverbanden van meer dan 35 jaar. We laten de collega’s in de uitvoering hun werk doen, zonder enige vorm van werkdruk. Ook bieden we cursussen aan, zodat de kennis van onze collega’s en de kwaliteit bij onze klanten op een tevreden hoog niveau blijft.”

“Het is een wisselwerking: wie goed voor zijn medewerkers zorgt, wordt overladen met positiviteit. Dit resulteert in langdurige samenwerkingen met onze klanten en langdurige dienstverbanden. En daar zijn we trots op.”

Tags

delen

Wekke | BBM Schoonmaakdiensten

Witteveenweg 10
4612 RA Bergen op Zoom
0164-252625

wekkebbm.nl/ Lees meer >
Ook interessant