sluiten

Personeelstekort in de productie en logistiek? Covebo regelt het én ontzorgt volledig!

Fotografie: Else Loof

Schrijver: Marlon Maas

terug naar alle artikelen

image

Grensoverschrijdend, dat is letterlijk en figuurlijk de professionele aanpak van Covebo Productie & Logistiek. Voor tijdelijke of vaste personeelsinzet, vanuit hun kantoren Tilburg, Waalwijk en Eindhoven, regelen zij alles voor organisaties. Daarbij spreken zij hun enorme netwerk in buitenlandse werkzoekenden aan, die staan te springen om in Nederland aan de slag te gaan. Hun missie? ‘Ieders wereld van werk, Gewoon Goed Geregeld’. En regelen, dat doen ze ook gewoon bij Covebo. Zodat organisaties zorgeloos kunnen blijven ondernemen.

Betrokken en menselijke aanpak

Covebo Uitzendgroep brengt al ruim 20 jaar de vraag op de Nederlandse arbeidsmarkt en het aanbod van Nederlandse, maar vooral ook buitenlandse, werkzoekenden samen. Covebo Productie & Logistiek is onderdeel van House of Covebo, met zelfstandige labels als Covebo Bouw & Techniek en vestigingen door het hele land, om nog meer het verlengstuk van organisaties op HR-gebied te kunnen zijn. Uniek? Met hun betrokken aanpak maakt Covebo wel degelijk het verschil, zo geven Remco Donders en Maike Chermin Luypers van Covebo Productie & Logistiek, aan: “Wij investeren heel veel in het werkgeluk van onze werknemers. Voor werknemers, en dan dus ook direct voor de organisaties, wordt alles geregeld om een fijne werk- en thuisplek in Nederland te kunnen bieden. Van formele verplichtingen, zoals het aanvragen van een BSN-nummer en het regelen van huisvesting, tot extra’s, die echt gericht zijn op de mens achter de werknemer. Taalcursussen, sportfaciliteiten bij de huisvesting, een welkomstpakket met koffie en een hoofdkussen voor de eerste extra comfort; het zijn elementen waarmee Covebo het verschil maakt in (werk)geluk. Want met gelukkige en tevreden medewerkers wordt een organisatie gezonder en toekomstbestendiger.”

Verlengstuk van HR

Covebo treedt daarbij op als een verlengstuk van de HR-afdeling van hun opdrachtgevers. Planningen worden bewaakt, er vindt regelmatige afstemming plaats met HR over de samenhang met de complete organisatie en voor diverse opdrachtgevers zijn in-house locaties van Covebo opgericht om nog sneller en flexibeler te schakelen. Overigens hoef je geen enorm grote organisatie te zijn om de hulp van Covebo in te schakelen; in de behoefte van grote en kleine bedrijven wordt ondersteund.

'Laten we deze medewerkers echt koesteren, want we hebben ze hard nodig.”

Inspringen op capaciteitsbehoefte

Omdat Covebo zo actief betrokken is bij hun werknemers en de werkplek, is het snel duidelijk wat de beste match is op welke plek. Zo ontstaan door het jaar heen heel mooie samenwerkingen in uitwisseling van tijdelijke krachten tussen organisaties. Remco: “Onze opdrachtgever Elho, producent van o.a. design bloempotten gemaakt van gerecycled plastic, heeft een duidelijke capaciteitspiek in het hoogseizoen. Alle extra inzet is dan nodig, terwijl dat buiten die periode een stuk lager ligt. Personeel wordt in die minder drukke periode bij Elho ingezet bij andere opdrachtgevers, die dan hun piekperiode hebben. Zoals Bol.com, die bijvoorbeeld in de winterfeestmaand enorm veel extra capaciteit nodig heeft. Zo bekijken we steeds welke locatie op welk moment extra inzet nodig heeft en daar acteren we flexibel op met de juiste mensen, die direct kunnen meewerken dankzij de benodigde ervaring en/of opleiding.”

Internationalisering van personeel

Remco: “Vanwege de enorme personeelstekorten is inzet van buitenlandse werknemers een belangrijke waarde. Mensen willen en kunnen werken en zijn direct inzetbaar. Goede begeleiding daarbij is een must voor een vlotte instroom in organisaties én ter ondersteuning van de Nederlandse economie. We verwelkomen namelijk mensen in ons land, die actief bijdragen op de arbeidsmarkt, maar ook, bij een warm welkom, hun vrije tijd spenderen in Nederland. Ze nemen actief deel aan de maatschappij en springen in het gat op de arbeidsmarkt dat o.a. onze vergrijzing heeft doen ontstaan. Laten we deze medewerkers echt koesteren, want we hebben ze erg hard nodig.”

Covebo werkt graag samen met klanten, die bij hun visie en werkwijze passen en bereid zijn om service ook echt uit handen te geven voor een succesvol resultaat en complete personeelsbezetting. Zie jij een match? 

Tags

delen

Covebo Productie & Logistiek

Zevenheuvelenweg 8
5048 AN Tilburg
013-7620950

www.covebo.nl Lees meer >
Ook interessant