sluiten

Ledverlichting vergelijken? LEDSdobusiness maakt het je makkelijk

Fotografie: Geeke van Dijck

Schrijver: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Ledverlichting in kantoren, bedrijfspanden en winkels is binnen de kortste keren terugverdiend. Hoewel led bij veel ondernemers op het verlanglijstje staat, is nog niet iedereen eraan toegekomen om de verlichting onder de loep te nemen. Weet je niet waar te beginnen? Of zie je op tegen het tijdrovende traject van het opvragen en vergelijken van offertes? Michel van Breugel is eigenaar van LEDSdobusiness. Hij heeft waarschijnlijk dé oplossing voor je: merkonafhankelijk advies en maar liefst 3 heldere offertes. Op die manier wordt geld besparen eigenlijk alleen nog maar een kwestie van kiezen.

Terugverdientijd

“Bij verduurzaming speelt ledverlichting een belangrijke rol. Dankzij het geringe stroomverbruik komt bovendien ook je elektriciteitsnota er ineens heel anders uit te zien. Traditionele verlichting vervangen door led is een investering die je vanzelf terugverdient. De energieprijzen zijn hoog en het is maar de vraag of die ooit nog structureel naar beneden gaan. De terugverdientijd van ledverlichting ligt daarom momenteel tussen de 0 en 3 jaar, inclusief de installatiekosten. Daarna ga je geld verdienen. Met een verwachte levensduur tussen de 15 en 30 jaar, is led dus een logische keuze.”

LEDSdobusiness

“Ik ben al sinds 2017 actief in ledverlichting. Oorspronkelijk kwam ik uit de retail. Daar had ik zelf ervaren dat verlichting in winkels nogal eens te wensen overlaat. De kleur van producten kan daardoor heel erg vertekenen. Hoe ouder de lampen, hoe groter het verschil. In de praktijk blijkt bijvoorbeeld dat de lichtsterkte van tl-buizen na verloop van tijd enorm afneemt en de tint verandert naar geel. Niet prettig om daar in te moeten werken. Ledverlichting lost dat probleem op en - nog een voordeel - ontwikkelt geen warmte. Ik vond dat zo interessant, dat ik opleidingen en cursussen ben gaan volgen. Die gingen over techniek, maar ook over kleurindexen en de kleurechtheid van licht bijvoorbeeld. Door die weg in te slaan, weet ik waarover ik praat en kan ik zinnig advies geven.”

'Iedereen kent het traditionele vier-uur-inkakmoment'

Lichtplan

“Het verzorgingsgebied van LEDSdobusiness is 50 kilometer rond ’s-Hertogenbosch. Daardoor kan ik elk project vooraf ter plekke beoordelen. Natuurlijk kijk ik naar de bestaande verlichting en vertaal ik de eisen die de arbo-wetgeving stelt aan helderheid en lichtopbrengst. Op basis daarvan verzorg ik met mijn samenwerkende partners een lichtplan op basis van de best passende kleurtint en capaciteit. Misschien verwacht je het niet, maar ik maak geregeld mee dat het aantal armaturen in de nieuwe situatie flink kan worden teruggebracht ten opzichte van wat er hing. Ledtechniek kan actief bijdragen aan het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Iedereen kent het traditionele vier-uur-inkakmoment. Natuurlijk kun je soep of een snack eten. Maar door tegen het eind van de middag de lichtintensiteit automatisch iets te verhogen, bereik je hetzelfde effect.”

3 verschillende offertes

“Iedereen wil prijzen kunnen vergelijken, daarom verzorg ik per aanvraag 3 verschillende offertes, compleet met een lichtplan en een berekening van de terugverdientijd. Dit bespaart de aanvrager veel tijd. LEDSdobusiness is merkonafhankelijk en beschikt over een netwerk geselecteerde leveranciers en installateurs. Mijn opdrachtgevers zijn vrij in hun keuze om de nieuwe verlichting zelf te installeren of dit te laten doen door ons of de huisinstallateur. Met bedrijven die slim willen besparen met ledverlichting, maak ik graag een afspraak!”

Tags

delen

LEDSdobusiness

Erasmusstraat 6
5216HM 's-Hertogenbosch
0620597580

www.ledsdobusiness.nl Lees meer >
Ook interessant