sluiten

Klaar voor de brandstoftransitie? ABC Olie adviseert

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

Iets veranderen voor een gezonde toekomst. Ieder bedrijf is er op dit moment mee bezig. Er komen steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid en iedere ondernemer vraagt zich af welke keuzes hij of zij het beste kan maken. Waar gaat mobiliteit naartoe in de (nabije) toekomst? Welke brandstof gaat het worden? ABC Olie heeft een antwoord op al die vragen.

Transitiedeskundige

Dat ABC Olie transitie-expert is, kunnen we gerust stellen. Het bedrijf startte in 1919 met de verkoop van steenkool, ging over op huisbrandolie en later op brandstoffen voor mobiele toepassingen. Nu staat er een nieuwe transitie op stapel. “We schakelen steeds meer over op elektrisch rijden. Ideaal voor bedrijfsvoertuigen in de stad, maar voor langeafstandstoepassingen is de actieradius nog te klein. Daarom hebben we HVO, een synthetische brandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die de CO2-uitstoot met 90 procent vermindert. Dankzij deze brandstof kunnen dieselmotoren waarvoor nog geen alternatief is milieuvriendelijk blijven draaien. HVO kan gewoon in een bestaande dieselmotor en is bij ons op twee plekken in Tilburg aan de pomp te verkrijgen”, legt marketingmanager Arjan Leijtens uit. 

Hulp bij keuzes

Laadoplossingen levert ABC Olie ook, onder de naam Mick Energy. In de stad Tilburg zijn ze sinds kort te zien en te gebruiken. En dan is er nog de adviserende rol. “Veel bedrijven staan voor belangrijke beslissingen waar vaak veel geld mee gemoeid is. Waar moeten ze in investeren, welke keuzes moeten ze maken? Die vraag krijgen wij steeds vaker. We hebben veel kennis in huis over de brandstoftransitie en kunnen bedrijven daar heel goed in adviseren. Onze verkopers zijn dus ook in transitie: ze worden steeds meer consultants.”

Tags

delen

ABC Olie

Goirke Kanaaldijk 28
5046AT Tilburg
013-5425200

www.abcolie.nl Lees meer >
Ook interessant