sluiten

Hoe zit het met jouw ondernemersenergie?

terug naar alle artikelen

image

Suzan Wijnbergen - directeur van Groeikompas- hoorde van een ondernemer hoe moe zij is van steeds achter de feiten aanlopen. Ad hoc problemen oplossen en geen structuur zien. Hoe moet ze dan een bedrijf runnen? Suzan ging met haar in gesprek en dat verhaal vormde de inspiratie voor deze column:

Ik hoor het de laatste tijd steeds vaker: ondernemers die door de dagen heen vliegen, en zichzelf niet de tijd te gunnen om in het zakendoen de koe bij de horens te pakken. De tijd lekt weg of je hebt moeite prioriteiten te stellen. Dat alles even belangrijk is, of lijkt. Dan is positivisme ver te zoeken.

Je kunt het ook anders doen. Door terug te kijken naar je oorspronkelijke strategie en hoe je die in het hier en nu waarmaakt. Wat maakt(e) jouw bedrijf uniek en waarom doen mensen zaken met je? Ik zie dat veel ondernemers hiermee worstelen. Van de ene kant om het hoofd boven water te houden, en aan de andere kant zijn er ondernemers voor wie de week te kort is, en het lontje ook.

Zeker als je als eenmansdirectie alles alleen doet, of voelt dat je er alleen voor staat,  maar je wel de wens hebt om te groeien. Dan kan een sparringpartner uitkomst bieden. Een die met je levelt over vandaag, morgen, volgende week, zomer, najaar, 2022 en verder. Die er voor je is als je ruggespraak wilt houden over een detail, of als je een grote stap wilt zetten. Die partners liggen niet voor het oprapen, daarvoor moet je op zoek gaan. Of je komt ze op een onverwacht moment tegen. Maar het is de moeite waard. Altijd.

Daarom mijn pleidooi: als je beter met je ondernemersenergie omgaat, bewuster je bedrijf runt, als je van tijd via prioriteit naar authenticiteit wilt gaan, ga op zoek naar iemand die je vertrouwt. En dan iemand van buitenaf - die kan binnen veel voor elkaar krijgen. Dan is het zo gedaan met de vermoeidheid en bloei jij op. En dat past weer goed bij deze tijd van het jaar.

Ik ben benieuwd hoe het met jou gaat en of je door meer actie in een lekkere flow wilt komen? Met een telefoontje heb je dat goed geregeld.

Tekst: Ardien Nelissen | Studio Trots
Foto: Fotografie Margret Tielemans 

Tags

delen

Groeikompas

Paardeweide 3f
4824EH Breda
085-732 55 33

groeikompas.nl/ Lees meer >
Ook interessant