sluiten

Covebo zorgt dat het werkt

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

Het gaat goed met de werkgelegenheid in Nederland. Dat heeft ook een keerzijde. Want terwijl het aantal banen groeit, zijn kandidaten steeds moeilijker te vinden. Dat kan een behoorlijke wissel trekken op groei en continuïteit, ook voor bedrijven in Brabant. Vooral in logistieke en productiebedrijven en een sector als de eCommerce zit men te springen om arbeidskrachten. Covebo heeft de oplossing. 

Specialisatie

Covebo is niet zomaar een uitzendbureau. Covebo is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de inzet van internationale medewerkers. Ze komen uit landen als Polen, Roemenië, Litouwen en Spanje en willen graag in Nederland werken. Voor korte of voor langere tijd. Covebo werft in de landen van herkomst kandidaten voor uitstaande vacatures hier in Nederland. Er wordt gekeken naar opleiding en competenties. Als er een match is, regelt Covebo alles; huisvesting, vervoer naar Nederland en alles wat een medewerker nodig heeft om zonder zorgen aan de slag te gaan in Nederland. Zelfs een interne medewerker die de taal spreekt, voor het geval Engels niet toereikend is.

De mens voorop

Dat maakt van Covebo een multiculturele organisatie waar het belang van de mens voorop staat, zowel intern als naar buiten toe. “Voor onze opdrachtgevers willen we de meest bevlogen partner zijn, voor de kandidaten de meest enthousiaste supporter en voor onze medewerkers de meest zorgzame familie”, zeggen vestigingsmanager Remco Donders en MT-lid Robèr de Boer, die samen verantwoordelijk zijn voor de vestigingen Tilburg, Waalwijk en Eindhoven. “Want de huidige arbeidsmarkt vraagt om nieuwe oplossingen en meer flexibiliteit, maar ook om menselijkheid.”

“We willen de meest bevlogen partner, de meest enthousiaste supporter en de meest zorgzame familie zijn”

Strategisch meedenken

Concreet houdt dat in dat Covebo zo veel mogelijk meedenkt met zijn opdrachtgevers. “Niet alleen over de invulling van vacatures, ook over zaken als het verbeteren van de planning”, legt Remco uit. “We zijn de partner die op strategisch niveau meedenkt en innovatieve oplossingen aandraagt die bijdragen aan de bedrijfsvoering van onze klanten. Daarom houden we bij sommige van hen ook kantoor in huis.”

Investeren in ontwikkeling

Covebo investeert niet alleen in de relatie met opdrachtgevers, maar ook in de ontwikkeling van de medewerkers. “De juiste opleiding wordt steeds belangrijker”, gaat Robèr verder. “Sommige kandidaten zijn zeer geschikt en hebben wel ervaring, maar net dat ene papiertje niet. Met Covebo Next Level helpen we hen om toch dat reachtruck- of heftruckcertificaat te halen. Een operatoropleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Onze Next Level-tak is er ook voor gedreven medewerkers die een stapje hogerop willen. Met de juiste opleiding helpen we hen naar ‘the Next Level’. Zo blijven ze leren en groeien.”

De sleutel tot succes

Dat die investeringen rendement opleveren blijkt wel uit de groei van Covebo zelf. “We hebben met de vestigingen Tilburg, Waalwijk en Eindhoven in de piekperiode zo’n 1000 internationale medewerkers in de omgeving aan het werk”, vertellen Robèr en Remco, die de slogan ‘Ieders wereld van werk gewoon goed geregeld’ uiterst serieus nemen. En niet voor niets. “Als mensen goed in hun vel zitten, zijn ze gemotiveerder en productiever. Daar hebben alle betrokken partijen baat bij. Daarom doen we er alles aan om hun verblijf en dienstverband hier in Nederland zo aangenaam en succesvol mogelijk te maken. Dat is onze sleutel tot succes.”

Op de foto: Remco Donders, Robèr de Boer en Sanne Kivits

Tags

delen

Covebo Productie & Logistiek

Zevenheuvelenweg 8
5048 AN Tilburg
013-7620950

www.covebo.nl Lees meer >
Ook interessant