sluiten

Zo geef je jouw magazijn een boost

terug naar alle artikelen

image

Een magazijn is vaak niet het meest aantrekkelijke deel van het bedrijf. Daar is het ook niet voor bedoeld. Een magazijn moet vooral functioneel zijn. Maar dat betekent niet dat je het magazijn helemaal geen aandacht hoeft te geven. Behalve dat je er vrolijk van wordt als je magazijn er goed uitziet, komt het de productiviteit ook nog ten goede. Zeg nu zelf, een aantrekkelijk ogende ruimte motiveert je personeel meer dan een of andere grijze vlakte. In dit artikel staan vijf manieren om het magazijn van je bedrijf een mooie boost te geven.

Nodig een expert uit

Wat doe je als je je woning een nieuwe look wilt geven, maar zelf niet echt een idee hebt? Juist, dan huur je een expert in. Dit kan ook met je magazijn. Je hoeft daar echter geen binnenhuisarchitect voor in te schakelen, maar iemand die verstand heeft van magazijnen. Zoals gezegd moet een magazijn vooral praktisch zijn. Bedrijven zoals An-Ink zijn helemaal thuis in magazijnen. Ze kijken naar de beste oplossingen voor je voorraad en nemen ook het uiterlijk mee. Een ideale combinatie.

Koop de juiste spullen

Nogal logisch ja, dat je de juiste spullen moet kopen. Je weet het, maar toch loop je door je magazijn en kan je niet anders dan concluderen dat het een rommel is. Spullen liggen niet netjes geordend, waardoor er een chaotische sfeer ontstaat. Nu is het zo dat bepaalde spullen niet makkelijk zijn op te bergen. Dit geldt bijvoorbeeld voor lang materiaal, buizen en houten platen. In een draagarmstelling kun je deze spullen op de juiste manier opslaan.

Less is more

In de vorige tip zag je al dat het belangrijk is om het magazijn overzichtelijk te houden. Dat is voor je personeel erg belangrijk. Een chaotisch ogend magazijn zorgt immers voor stress en onrust. Daarom is het slim om je magazijn op zo’n manier in te richten dat alleen de benodigde spullen erin worden gestald. Je kunt bijvoorbeeld een selectie maken van spullen die écht nodig zijn en spullen die je bijna nooit nodig hebt. De laatste categorie berg je vervolgens op een andere plek op, waar niemand werkt. Dat maakt het magazijn leger en daardoor rustiger.

Kijk eens goed naar de muur

Een klok, een verdwaalde poster en dat was het vaak wel. Nee, magazijnen blinken over het algemeen niet uit in schoonheid. De hoogste tijd om dat aan te pakken. Het is dan ook een goed idee om tijdens de pauze met de magazijnmedewerkers te overleggen over de oplossing. Laat ze allemaal een idee opperen en kies het beste uit, of een combinatie van deze ideeën. Het magazijn gaat er leuker uitzien en het personeel is blij omdat ze het mede hebben bepaald.

Werk eens een dag mee

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Door een dag mee te werken, weet je precies wat er aan het magazijn verbeterd kan worden. Na deze dag ben je niet alleen vermoeid, maar heb je ook een mooie lijst met verbeterpunten.

delen

Ook interessant