sluiten

Zo creëer je een professionele uitstraling

terug naar alle artikelen

image

Wanneer je regelmatig bij klanten over de vloer komt is het belangrijk om een professionele en serieuze uitstraling te hebben. Ook al ken je de klant inmiddels een beetje, blijft het cruciaal om zakelijk te blijven. Een professionele uitstraling is niet alleen het dragen van nette kleren, want er komt een hoop bij kijken op andere vlakken. Om professioneel over te komen bij een eerste gesprek met een potentiële klant zal je op een paar aspecten moeten letten. Hoe kom je aan op locatie en wat straal je precies uit? We helpen je graag op weg met de volgende drie tips.

Een nette wagen

Hoewel we snappen dat niet iedereen in een luxe auto kan rijden, is dit ook helemaal niet nodig om professionaliteit uit te stralen. Het belangrijkste is dat je wagen er netjes uitziet, recent door de wasstraat is gehaald en geen deuken of grote krassen bevat. Hoe jij omgaat met je auto zegt veel over je persoonlijkheid, waardoor klanten hier een oordeel over kunnen vellen. Wil je je wagen nét iets meer glans geven? Bekijk dan of je kleine aanpassingen kunt doen, zoals het vervangen van de velgen. Zoek een auto velgenwinkel in omgeving Eindhoven en je komt al snel veel soorten nette velgen tegen die jouw auto echt een boost kunnen geven.

Een verzorgde uitstraling

De outfit maakt de man, zeggen ze vaak. Een nette en vooral verzorgde uitstraling zorgt voor extra professionaliteit. Een man in pak of een dame in een nette jurk komt een stuk geloofwaardiger en daadkrachtiger over dan iemand in een bandshirt en een spijkerbroek met scheuren. Tenminste, in de meeste branches. Daarnaast is het ook van belang dat je verzorgd bent. Dat wil zeggen dat je fris ruikt, haren netjes zitten en je een onvermoeide indruk maakt. Of je je daadwerkelijk zo voelt is natuurlijk weer heel wat anders.

Wees fit en strijdvaardig

Wanneer je bij een klant te gast bent, staat het niet heel netjes als je doodmoe aankomt. Als je tijdens een meeting meer dan drie keer moet gapen of met flinke wallen aankomt, komt het over alsof je je prioriteiten niet op orde hebt. Een fitte uitstraling zorgt ervoor dat je daadkrachtig, zelfverzekerd en strijdvaardig overkomt. Hierdoor geef je de klant meer vertrouwen dat je een taak aankunt en dit kundig zal uitvoeren.

delen

Ook interessant