sluiten

Zijn opslagtenten een alternatief voor gestegen prijzen zakelijk vastgoed?

terug naar alle artikelen

image

Opslagtenten zijn een prima alternatief voor dure verbouwingen of nieuwbouw. Niet alleen de prijzen voor zakelijk vastgoed zijn explosief gestegen, de kosten voor bouwmaterialen ook. Daar komt bij dat je met deze traditionele keuze vastzit aan de gekozen koers, nadat je de benodigde vergunningen aangevraagd en toegewezen hebt gekregen. Vastgoed is permanent, zonder dat je weet wat de toekomst brengen gaat, terwijl flexibiliteit belangrijk is in deze tijd. Het tijdig kunnen inspelen op veranderingen is een noodzaak. Maak je gebruik van opslagtenten, dan ga je al deze problemen uit de weg en kun je slagvaardig en snel inspelen op veranderende omstandigheden, met lagere kosten als bonus.

Opslagtenten met een bonus

De term opslagtenten is veelomvattend. Je kunt er eigenlijk bijna alle kanten mee op. Is er behoefte aan daadwerkelijke opslagruimte, of neig je meer naar uitbreiding van de bedrijfsruimte met kantoren, een kantine, showroom, een serre of een hangar voor vliegtuigen. Daarmee is gelijk duidelijk dat opslagtenten bijna oneindig zijn uit te breiden vanaf vijf meter lengte in combinatie met hoogtes van drie tot acht meter. Dit komt doordat er gewerkt wordt met een modulair systeem. Vrije overspanningen zijn tot veertig meter te realiseren. Door dit praktische systeem zijn tussentijdse aanpassingen ook relatief eenvoudig te verwezenlijken. Faciliteiten als verwarming, glazen puien, allerlei soorten deuren, geïsoleerde wanden, brandveiligheid, stabiele vloeren en elektriciteit zijn opties waarvoor je kunt kiezen. Daarmee creëer je met opslagtenten extra bedrijfsruimte zoals die ook bij de traditionele bouw uitgevoerd zou worden. Het is zelfs mogelijk met verdiepingen of entresols te werken.

Minder kosten

Een ander groot voordeel is dat er bijna nooit een vergunning aangevraagd hoeft te worden voor het plaatsen van opslagtenten wanneer dit op eigen terrein gebeurd. In feite is bestellen en plaatsing snel te regelen. Je geeft door wat de wensen zijn, kiest uit de mogelijke opties, bespreekt een en ander met de persoon die je account beheert en er wordt een offerte gemaakt. Ga je daarmee akkoord dan wordt de datum voor plaatsing afgesproken. Fijn is te weten dat deze opslagtenten ontwikkeld en geproduceerd worden binnen hetzelfde bedrijf. Daardoor is er controle op de kwaliteit, altijd een snelle service en kun je voor een onderhoudsplan kiezen. Ook daarmee werk je kostenbesparend: alles wordt door een bedrijf geregeld en je bent geen geld aan vergunningen kwijt.

Maximale flexibiliteit

Liever de opslagtent naar een andere locatie verhuizen? De tent wordt professioneel voor je gedemonteerd, verhuisd en op de nieuwe locatie weer opgebouwd. Koop je de tent, dan kun deze service inhuren. Ook financieel zijn er verschillende opties wanneer je voor opslagtenten kiest, zoals huur, huurkoop of koop. Huur is praktisch wanneer je zeker weet dat het om een tijdelijke oplossing gaat, maar hebben opslagtenten een meer permanent karakter, kan het slimmer zijn te kiezen voor gespreid betalen of koop. Bij gespreid betalen wordt maandelijks een vast bedrag in rekening gebracht en aan het eind van de looptijd is de opslagtent van jou. In beide gevallen kun je trouwens de opslagtent weer terug verkopen. Kies je voor opslagtenten, dan kun je altijd en overal meebewegen met wat je nodig hebt voor een stuk lagere kosten.

delen

Ook interessant