sluiten

Zakelijk internet abonnement afsluiten: waar let je op?

terug naar alle artikelen

image

Moet je een zakelijk internet abonnement afsluiten of wil je je huidige abo eens onder de loep nemen om te kijken of het sneller of goedkoper kan? In dit artikel hebben we een aantal interessante tips voor je op een rijtje gezet.

Prijzen van abonnementen vergelijken

Om een hogere winst te behalen kun je natuurlijk zorgen dat je meer omzet binnenhaalt. Maar het loont daarnaast ook zeker om de kosten te drukken. We raden je daarom aan om zakelijk internet te vergelijken. Grote kans dat je stukken voordeliger uit kunt zijn. Providers geven nieuwe klanten namelijk regelmatig een welkomstkorting die oploopt tot wel 50%. Tevens staan er vaak extra presentjes voor je klaar, zoals gratis wifi-boosters. Je kunt eenvoudig de abonnementen voor zakelijk internet vergelijken middels de vergelijkingswebsite ProviderCheck.nl. Zo hoef je niet alle aanbieders een voor een af te zoeken, dat scheelt je veel tijd.

Overstapservice gebruiken

Dat overstappen op zich is een reden dat veel bedrijven het niet zo interessant vinden om een abonnement bij een andere provider af te sluiten. Door de zogenoemde overstapservice voorkom je echter dat je een dag zonder internet zit. Het wil zeggen dat jouw nieuwe provider zelfs je huidige abonnement opzegt en zorgt dat het nieuwe abo perfect aansluit. Zo maken aanbieders het voor jou gemakkelijker, zodat jij wellicht sneller overstag gaat. Voor jezelf natuurlijk een rekensom of de tijdsinvestering de kostenbesparing waard is.

Razendsnel internet op de zaak

Mogelijk gaat het je niet alleen om de kosten die je bespaart met een nieuw abonnement. Een andere reden om over te stappen is namelijk omdat je sneller internet wenst. Dat komt namelijk wel van pas in een tijd waarin internet meer gebruikt wordt dan ooit. Sinds de coronacrisis zijn we meer gaan videobellen. Daarnaast e-mailen we, houden we onze website up-to-date en maken we bijvoorbeeld ook gebruik van wifi-printers, slimme verlichting en smart beveiliging. Wie weet spreekt glasvezel internet je aan. Hierbij geniet je altijd van een stabiele verbinding met een gelijke upload- en downsnelheid. Je kunt via de vergelijker van ProviderCheck ook direct zien of een glasvezel abonnement mogelijk is op het betreffende adres.

Voordelen zakelijk internet abonnement

Een zakelijk abonnement biedt een aantal voordelen voor bedrijven, zoals 24/7 support vanuit de helpdesk. Daarnaast is de uptime maximaal en relatief gezien hoger dan bij particulier internet. Ook kun je als zakelijke klant gebruik maken van extra diensten en maatwerkoplossingen. Zoals een vast IP-adres of VoIP telefonie. Zet tevens in op de diensten op het gebied van veiliger internetten, met antivirus en firewall services. En heb je een winkel? Dan kun je zelfs de pinbetalingen via je zakelijke provider regelen. Last but not least is een zakelijk internet abonnement aftrekbaar bij de Belastingdienst en kun je de btw terugvragen.

Soms toch particulier abonnementen voor bedrijven

Als je (voornamelijk) vanuit thuis werkt, bijvoorbeeld als freelancer, dan twijfel je wellicht of een zakelijk abonnement een goed idee is. Je ziet waarschijnlijk al snel dat de prijzen van deze abo’s hoger liggen dan die van de particuliere internet abonnementen. En wil je combineren met tv? Dan krijg je vaak extra korting en gratis presentjes, zoals een abonnement op een streamingsdienst cadeau. Bovendien kun je die extra IT-diensten van zakelijk ook apart afsluiten.

Je kunt thuis particulier internet afsluiten en zakelijk gebruiken. Het lastige is wel dat het in de boekhouding niet zo gemakkelijk te verwerken is, omdat je alleen zakelijke kosten mag aftrekken. Je moet de kosten voor zakelijk en privé dan op de juiste manier scheiden, wat best lastig is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niets af te trekken. Het is een rekensom met wat voor abonnement jij het voordeligste uit gaat komen. Tel het dus eens uit via de prijsvergelijker voor zakelijke en particuliere abonnementen en vraag eventueel je boekhouder om advies.

delen

Ook interessant