sluiten

Wat te doen als je bent afgekeurd, dit zijn de leukste hobby's

terug naar alle artikelen

image

Het kan iedereen overkomen: door ziekte of een ongeval kun je (tijdelijk) niet meer werken en wordt je afgekeurd. Er zijn gelukkig verschillende regelingen en verzekeringen die ervoor zorgen dat je financiële steun krijgt. Als zelfstandig ondernemer kun je bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten waarbij je verzekerd bent van een inkomen tijdens een periode van herstel.

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Wanneer je niet meer kunt werken is je dagelijkse structuur weg en kom je in een ander ritme. Dit is vaak niet leuk, maar er zit een positieve kant aan. Een mooie bijkomstigheid is namelijk dat je opeens een zee van tijd hebt. Door de rust die je krijgt bij een AOV-verzekering voor zzp’ers kun je mooi iets nuttigs doen met je extra vrije uren.

De leukste hobby’s

De meeste mensen hebben wel een idee in hun achterhoofd van iets dat ze altijd nog graag een keer zouden willen doen of leren. Een periode van arbeidsongeschiktheid leent zich hier perfect voor.

Een greep uit de leukste hobby’s:

●     Knutselen: laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met knutselspullen. Teken, plak en knip je eigen verjaardagskaarten, of maak originele sieraden.

●     Koken: probeer nieuwe recepten uit en bedenk spannende smaakcombinaties.

●     Puzzelen: deze trendy hobby is helemaal terug van weggeweest. Je kunt jezelf dagenlang vermaken met legpuzzels van honderden stukjes.

●     Lezen: eindelijk kun je alle boeken lezen die nog in je boekenkast staan. Pro-tip: meld je aan bij een boekenclub en bespreek de boeken die je leest direct met anderen.

●     Wandelen: zoek nieuwe wandelroutes uit in de buurt en verken je eigen woonplaats.

Leerzame hobby’s

Behalve een vermakelijke tijdsbesteding kun je ook kiezen voor een hobby waar je echt iets nieuws van opsteekt, zoals:

●     Een nieuwe taal leren: met speciale apps kun je gemakkelijk een nieuwe taal leren spreken. Handig voor op vakantie.

●     Een muziekinstrument leren spelen: altijd al piano of gitaar willen spelen? Dit is je kans om er helemaal in te duiken.

●     Online yogacursus: met digitale videolessen kun je thuis op je eigen yogamat eindelijk de downward dog leren. En niemand die het ziet als je even uit balans raakt.

●     Werkvaardigheden: leer een nieuwe vaardigheid die je straks voor je werk in kunt zetten als je bent hersteld, zoals boekhouden of productfotografie.

●     Tuinieren: ontspannend én leerzaam. Met een plantengids erbij leer je veel over de bloemen en kruiden in je tuin en kun je een klein paradijs creëren.

delen

Ook interessant