sluiten

Wat doet een payment service provider (PSP)?

terug naar alle artikelen

image

Ben je van plan om binnenkort je eigen webwinkel te starten? Dan is het belangrijk om een online-betaalsysteem te vinden die past bij jouw bedrijf. Ondanks dat een payment service provider (PSP) wellicht niet meteen het eerste is waar je aan zult denken, kan het wel nuttig zijn om je betalingen veilig & snel uit te voeren. Dit is niet alleen in het belang van jou, maar ook voor je nieuwe (en potentiële) klanten. Een eerste indruk is immers heel belangrijk. Maar hoe kies je nu de juiste PSP? En welke voor- en nadelen zijn er?

Payment service provider: zo werkt het

Een goed werkende website inclusief een gemakkelijke manier om online te betalen zal de aankopen van je webwinkel optimaliseren. Maar hoe werkt dat nu precies? Een payment service provider ondersteunt ondernemers en bedrijven en voorziet hen van betaalmethodes om online betalingen te voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld fysieke producten of online diensten aanbiedt, dan kun een betaalmethode om de website implementeren. Via deze weg kan de klant dan gemakkelijk de betaling voldoen. Bij een payment service provider Nederland keuze is het verstandig om je goed te verdiepen in het verschillende aanbod aan betaaldiensten alvorens je een keuze maakt. 

Meest voorkomende betaalmethodes

Een payment service provider biedt vaak een eenvoudige integratie van verschillende betaalmethoden in Nederland, bijvoorbeeld via een plugin. Wanneer je meerdere online betaalmethodes kunt aanbieden aan de klant, dan vergroot je je klantbereik. Zo heb je bijvoorbeeld AfterPay waarbij klanten online kunnen bestellen en op een later moment kunnen betalen. Zo bied je een hele eenvoudige manier om de drempel van de online-shopper te verlagen. Maar daarnaast heb je natuurlijk ook de oude vertrouwde iDEAL, overboeking en creditcardopties als bekende betaalmethoden in Nederland. Hetzelfde geldt voor Bancontact, GiroPay, KBC en Belfius aanbieders voor de Belgische markt. Tot slot kun je ook gebruik maken van creditcard, machtiging of automatische incasso. 

Voor- en nadelen PSP

Ben je nog aan de start van je eigen webshop-avontuur en zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan helpt een payment service provider je in elk geval met de betalingen op de goede weg. De transacties van alle verschillende betaalmethoden zie je op één dashboard terug. Een PSP helpt ook in de verbetering van de customer experience in de checkout. Ook monitoren naar fraude wordt door de PSP gedaan zodat jij veilig betalingen kunt ontvangen. Heel veel succes!

delen

Ook interessant