sluiten

Waarom het versturen van kerstkaarten een goed idee is

terug naar alle artikelen

image

De feestdagen staan voor de deur en wil je graag kerstkaarten sturen? Als je iemand eens leuk wil verrassen voor de feestdagen kan je natuurlijk snel iets schrijven. Het allerleukste is zelf een leuk ontwerp te maken voor je kaarten en deze te laten drukken. Het maken van kerstkaarten start bij het ontwerpen van de kaart zelf waarbij het eindpunt de mooie envelop is. Hieronder een aantal redenen waarom het sturen van kerstkaarten een goed idee is.

Onderhouden van contacten
Het versturen van kerstkaarten is een ideale manier om je contacten te laten weten dat je aan ze denkt. Mensen vinden het sociale aspect achter de kaart belangrijk met als gevolg dat je contacten ook aan jou gaan denken. Het voordeel is dat je contacten onderhoud maar ook oude contacten laat weten dat je aan ze denkt.

Zelf maken geeft een goed gevoel
Sommige mensen willen zo snel mogelijk klaar zijn maar er zijn ook mensen die de hele dag bezig zijn met ontwerpen. Zelf kerstkaarten maken is de ideale manier om je creativiteit los te kunnen laten waarbij je contacten blij verrast zijn met het eindresultaat. Een eigen creatie valt op tussen alle andere kaarten waarbij de waardering die je terug krijgt heel leuk is. Zelf maken zorgt dus ervoor dat je opvalt bij je contacten. Zelf kaarten ontwerpen zorgt er ook voor dat je eigen creatieve proces verbeterd waarbij je een vrolijker persoon wordt met als gevolg dat je meer geniet van het proces.

Drukbedrijf helpt je bijvoorbeeld bij het ontwerpen met je kerstkaarten zodat je met gemak je kerstkaarten kan laten drukken

Je kan herinneringen delen
Bij het schrijven van een kerstkaart kan je iets persoonlijks toevoegen. Door iets persoonlijks te versturen worden er bij de ontvanger leuke herinneringen opgewekt waardoor er een gelukkig gevoel ontstaat. Het ontvangen van een persoonlijke kerstkaart zorgt dus voor een gelukkig gevoel. En een stapel kerstkaarten ontvangen zorgt voor een gezellig gevoel in huis. Wil je graag een lintje erbij? Hartstikke leuk! Satijnen lint kan je bijvoorbeeld laten bedrukken bij Drukbedrijf.nl.

Welke kaart is de beste keus?
Bij het maken van een kerstkaart moet je goed kijken welk ontwerp het beste past bij de vorm van de kerstkaart. Niet elk ontwerp past bij elke ligging waarbij je al snel de fout in kan gaan waardoor je creatie mislukt. Een kerstboom past meer bij een staande kaart bijvoorbeeld, en een mooi sneeuwlandschap past bijvoorbeeld meer bij een liggende kaart waarbij het zonde is als er een vouw is in het zonde. Kortom de juiste vorm kaart kiezen bij het ontwerp is erg belangrijk waarbij de verkeerde keuze de hele creatie kan verpesten.

 

delen

Ook interessant