sluiten

Waarom de nieuwste 5G-technologie onmisbaar is voor jouw bedrijf

terug naar alle artikelen

image

Sinds de lente van 2020 is 5G te verkrijgen in Nederland en de opkomst van de nieuwe 5G-telefoons is groot. 5G bouwt voort op de eerdere 4G-technologie, welke uitkwam in Nederland in 2013. In eerste instantie zal het 5G-netwerk naast de eerdere netwerken bestaan, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat 5G het werk van 4G, 3G en 2G zal overnemen. Naast dat iedereen dus uiteindelijk over zal moeten stappen op 5G, ongeacht of je nu prepaid internet of een sim-only abonnement hebt, hangen er allerlei voordelen aan de overstap naar 5G. In dit artikel lees je daar alles over.

Supersnel kunnen internetten met 5G

Het eerste voordeel van 5G is dat de internetsnelheid er veel sneller van zal worden in vergelijking met 4G. Zo had 4G internetsnelheden van 100 megabit per seconde, waar 5G tot wel 10 gigabit per seconde kan behalen. Oftewel, 5G kan tot 100 keer zo snel zijn als 4G. Hierdoor kun je in een aantal seconden een complete HD-film downloaden en binnen enkele minuten complete seizoenen van je favoriete serie. Dat is zelfs sneller dan via een wifi-netwerk downloaden. Ook voor jouw bedrijf kan dat een hoop betekenen. Je kunt zonder problemen online meetings bijwonen, ook onderweg. Daarbij kun je altijd en overal aan de slag, zonder dat je last hebt van traag internet. Ook het downloaden van grote verslagen en documenten is makkelijker dan ooit met 5G. De aanschaf van een prepaid abonnement met 5G-ondersteuning is dus altijd een goede keuze.

5G biedt een hogere capaciteit

Naast de enorme snelheid, blinkt 5G ook uit in de capaciteit die het levert. Om 5G te realiseren zijn er verschillende bandbreedtes beschikbaar gesteld. Je zou die bandbreedtes kunnen vergelijken met extra rijbanen op de snelweg. Hoe meer rijbanen, hoe makkelijker het verkeer zich zonder problemen van A naar B kan bewegen. Hetzelfde geldt ook voor mobiel dataverkeer via de bandbreedtes. Doordat steeds meer mensen via hun mobiele netwerk streamen, downloaden en uploaden, zijn meer bandbreedtes ook wel echt nodig. Ook op plekken waar een hoop mensen samenkomen, zoals op een festival, biedt de extra bandbreedte ruimte om het netwerk alsnog goed te laten functioneren.

Meer veiligheid met 5G

Het laatste voordeel van 5G is dat het meer veiligheid biedt. Dit werkt als volgt: de netwerkbeheerder zet hetgeen dat jij naar een ander stuurt om in een onbegrijpelijke taal. Deze taal wordt pas leesbaar wanneer de ontvanger het bericht opent. Om dit te doen is capaciteit nodig, wat uitgedrukt wordt in bits. Een hoog aantal bits betekent dus een hogere capaciteit en dus meer veiligheid. Waar 4G nog 128 bits encryptie gebruikt, gebruikt 5G 256 bits. Een groot verschil dus, wat veel meer veiligheid voor jouw bedrijf betekent!

delen

Ook interessant