sluiten

Verhuisstress? Niet nodig met deze verhuischecklist!

terug naar alle artikelen

image

Staat er een verhuizing op de planning en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees je overall dat je tijdig moet beginnen met inpakken, maar weet je simpelweg niet waar te beginnen? No worries, met deze checklist krijg je wat meer overzicht en komt het allemaal goed!

1. Administratieve zaken regelen

Bij een verhuizing moet je niet alleen je spullen van A naar B brengen, ook je digitale gegevens moet je wijzigen. Denk aan je postadres, je gemeentelijke inschrijving en je adresgegevens bij alle instanties waar je bent aangesloten. Let vooral goed op bij de gemeentelijke wijziging, want je kunt een boete krijgen als je dit te laat doorgeeft!

2. Spullen uitzoeken en sorteren

Voor je daadwerkelijk gaat inpakken is het noodzaak om eerst je spullen eens grondig uit te zoeken. Zoek uit wat je niet meer gebruikt of wat kapot is en doe dit weg. Anders verhuis je onnodig veel spullen. Weggooien zonde? Geef het dan aan de kringloop of verkoop het via Marktplaats! Alles uitgezocht? Zorg dan dat je je spullen sorteert. Dit pakt straks een stuk makkelijker in.

3. Spullen efficiënt inpakken

Voorkom chaos en pak je spullen efficiënt in. Begin daarom ten eerste ruim op tijd en regel ook tijdig verhuisdozen. Wellicht hebben vrienden in je omgeving nog een paar over, of kun je ze lenen bij het verhuisbedrijf dat je inschakelt. Vergeet bovendien tijdens het inpakken niet op de dozen te schrijven wat er precies inzit. Na het verhuizen wil je écht niet alle dozen openmaken als je op zoek bent naar dat ene item. Daarnaast is het ook handig direct op de doos te schrijven waar deze neergezet kan worden in het nieuwe huis, zodat de hulptroepen deze zonder dit te hoeven vragen op de juiste plek kunnen zetten.

Tot slot een bonustip: pak je servies in met theedoeken in plaats van papier of bubbeltjesplastic. Scheelt ruimte, want je theedoeken moet je toch wel inpakken!

4. Neem een vrije dag

Klinkt logisch, maar veel mensen vergeten het nog wel eens: neem een vrije dag voor je verhuizing! Had je gedacht dat je in het weekend wilde verhuizen? Denk dan nog eens goed na, want als je goedkoop verhuizen wil, kun je toch echt beter doordeweeks verhuizen. De tarieven van verhuisbedrijven zijn dan namelijk een stuk lager!

5. Regel een oppas

Of het nu voor je kind of je huisdier is, een oppas regelen voor de verhuisdag is wel zo fijn.

6. Regel hulptroepen

Iedereen kan wel een helpend handje gebruiken tijdens een verhuizing. Kijk je vrienden en familie even lief aan en vraag of ze jou kunnen komen helpen tijdens de verhuisdag, of wellicht de dagen ervoor.

delen

Ook interessant