sluiten

Tweedehands auto kopen? Dit zijn de voordelen

terug naar alle artikelen

image

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een gloednieuwe auto. Echter kiezen ook tegenwoordig nog steeds veel mensen voor een tweedehands auto en dat is niet zonder reden. Het kiezen van een tweedehands auto heeft diverse voordelen. Waarom je hiervoor zou moeten kiezen? Daar zijn verschillende redenen voor. Wij sommen hieronder de grootste voordelen van een tweedehands auto voor je op!

Het is goedkoper

Zeg je tweedehands, dan zeg je goedkoop. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel van een tweedehands auto. Als je geen nieuwe auto koopt maar een tweedehands, dan betaal je hier vaak een stuk minder geld voor. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat een auto tweedehands al eerder is gebruikt en daardoor een lagere waarde heeft dan een nieuwe auto. Als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn aan een auto, dan maak je met tweedehands dus een goedkopere keuze.
 
Niet alleen de aankoopsom ligt lager, dit geldt ook voor je kosten voor je verzekering. Een autoverzekering afsluiten is verplicht voordat je de weg op gaat. Het is dus belangrijk om hier achteraan te gaan als je een auto koopt. Kies je voor een nieuwe auto, dan betekent dit dat het slim is om je auto zo goed mogelijk te verzekeren. Hiervoor is een allrisk verzekering een aanrader.
 
Een tweedehands auto hoef je in vergelijking met een nieuwe auto niet optimaal te verzekeren. Omdat de auto al ouder is en misschien ook al wat schade heeft, kun je kiezen voor een wat lagere verzekering waarbij niet alle situaties zijn gedekt. Voor een tweedehands auto is het een aanrader om te kiezen voor WA verzekering of beperkt casco. Hier betaal je minder geld voor, wat een fijne bijkomstigheid is als je kiest voor een tweedehands auto.

Je profiteert van een korte levertijd

Wat ook een mooi voordeel is van het kopen van een auto tweedehands, is de korte levertijd. Waar het bij een gloednieuwe auto wel een tijdje kan duren voordat deze geleverd wordt, is dit bij een tweedehands vaak niet het geval. Dit zou bijvoorbeeld wel enkele maanden kunnen duren. Omdat je een tweedehands auto direct overneemt van een particulier, dealer of garage, kun je hier binnen no time over beschikken.

Groot aanbod

Een andere reden om voor een tweedehands auto te kiezen, is omdat je een ruime keuze hebt. Naar welk merk of soort auto je ook op zoek bent, de kans is groot dat je het gaat vinden. Zowel online als in garages zijn talloze tweedehands auto’s te vinden. Je kunt hierdoor echt kiezen voor iets dat je mooi vindt en dat aan je wensen voldoet.
 
Kortom: het kopen van een auto tweedehands heeft diverse voordelen. Als je graag een auto in je eigen bezit wilt hebben, dan is het zeker iets waar je over na kunt denken. Kies je een goede tweedehandsauto, dan kun je hier nog jarenlang plezier van hebbe

delen

Ook interessant