sluiten

Trouwfotograaf kiezen voor de bruiloft: hier kun je op letten

terug naar alle artikelen

image

Als je momenteel bezig bent met het plannen van jouw bruiloft, moet je over veel dingen nadenken. Een trouwdatum kiezen, een gastenlijst opstellen, een trouwlocatie in Breda of ergens anders zoeken, het kijken naar cateringbedrijven, de perfecte bruidstaart vinden, de decoratie regelen én het inhuren van een professionele trouwfotograaf. Dat laatste is een belangrijk onderdeel om goed te regelen voor de bruiloft. Maar waar kun je op letten bij het kiezen van de trouwfotograaf? Wij zetten wat handige tips op een rij, zodat jij en je partner straks een weloverwogen keuze maken!

De stijl van de fotograaf

Als je op zoek gaat naar trouwfotografen, kun je alle kanten op. Je hebt hierin dan ook een ruime keuze, want er zijn trouwfotografen genoeg. Om de ideale fotograaf voor de bruiloft te vinden, is het eerst goed om te kijken naar de stijl van een fotograaf. Het is hierbij belangrijk dat jij en je partner bepalen welk soort trouwfoto’s jullie mooi vinden. Er zijn meerdere stijlen die vaak worden gekozen, zoals bijvoorbeeld traditionele trouwfotografie, journalistieke trouwfotografie en editorial trouwfotografie.

Lees jezelf hier samen met je partner goed over in, zodat jullie weten wat deze stijlen allemaal inhouden. Op basis daarvan kunnen jullie dan kiezen wat het beste bij jullie past. Om mooie trouwfoto’s te realiseren, is het natuurlijk ook van belang om een mooie trouwlocatie te kiezen. Als je hiernaar op zoek bent, kijk dan eens naar deze populaire steden om in te trouwen.

Vraag vrijblijvend offertes aan

Om de perfecte trouwfotograaf te vinden voor jullie bruiloft, is het goed om er een aantal met elkaar te vergelijken. Als je een paar leuke trouwfotografen bent tegengekomen, kun je daarom vrijblijvend offertes aanvragen. Op deze manier kun je erachter komen welke prijs je moet betalen en wat je dan kunt verwachten. Belangrijk om te weten bij een trouwfotograaf is bijvoorbeeld hoeveel foto’s je gemiddeld krijgt, hoe lang de fotograaf aanwezig is, hoe de foto’s worden aangeleverd en binnen welk tijdsbestek en hoe het zit met bijvoorbeeld de aanbetaling en reiskosten.

Maak kennis met de trouwfotograaf

Heb je een goed gevoel bij een bepaalde trouwfotograaf? Zorg er dan voor dat jij en je partner deze persoon leren kennen. Bekijk het portfolio nog eens en stel alle vragen die je nog hebt. Het is van belang dat jullie een goed gevoel bij deze persoon hebben, het gaat tenslotte wel om jullie trouwfoto’s. Bedenk dus goed of de trouwfotograaf die jullie op het oog hebben goed aansluit bij jullie wensen en eisen.

Plan een oefensessie in

Veel fotografen bieden de mogelijkheid tot een oefensessie. Als dit het geval is, kan het zeker een aanrader zijn om hier gebruik van te maken. In deze sessie zouden bijvoorbeeld portretfoto’s gemaakt kunnen worden en op deze manier kunnen jullie bepalen of jullie hier tevreden mee zijn of niet. Bovendien kunnen jullie door een oefensessie ook alvast een beetje wennen aan hoe de foto’s worden gemaakt. Zo zijn jullie hier alvast wat op voorbereid en kan er bij de grote dag haast niets meer misgaan.

Deze tips kunnen jou en je partner erbij helpen om de perfecte trouwfotograaf voor de bruiloft te vinden. Houd deze tips dus zeker in gedachten, want de juiste fotograaf voor de trouwdag is natuurlijk van groot belang!

delen

Ook interessant