sluiten

Top-opleidingen voor op je CV

terug naar alle artikelen

image

We kunnen wel stellen dat de arbeidsmarkt behoorlijk aan het bewegen is. De vraag naar goed personeel is enorm en daardoor voelen veel medewerkers de prikkel om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ondanks dat er vele openstaande vacatures zijn, is er nog wel steeds de noodzaak om te solliciteren. Op leuke banen komen immers veel kandidaten af. Investeren in je CV voordat je op banenjacht gaat is dan ook aan te raden. Welke opleiding laat jouw CV behoorlijk oppoetsen? Lees snel verder.

De PC doet mee

Misschien wel de sector waar de meeste vacatures zijn én ze heel hard om mensen staan te springen is in de ICT. Van webdevelopers tot JAVA professionals, er wordt grondig gezocht naar alle soort en functies. Helemaal onervaren beginnen in deze branche is wel erg ambitieus, een basiscursus volgen kan dan net jou onderscheiden van de rest. Denk aan een MD-101 of AZ 900. Daarmee heb jij ongetwijfeld een voorsprong op de rest. En bij de ICTzaakwaarnemer kun je zelfs deze diploma’s halen, terwijl je direct aan de slag gaat in je nieuwe baan!

Accreditatie

Nog een opleiding die vandaag de dag alle deuren voor je opent is die van de onderwijsbevoegdheid. Deze kun je behalen voor basis- en/of voortgezet onderwijs. Een opleiding die zeer geliefd is. Veel mensen denken dat ze hiervoor naar de PABO moeten maar dat is niet (meer) waar. In de avonduren kan deze opleiding al gevolgd worden, en met de juiste vooropleiding kun je al snel wat uitzonderingsgronden krijgen. Een opleiding die ervoor zorgt dat jouw CV er meteen uit wordt gepikt.

Uitgekookt

Ook de vacatures in de horeca, en dan met name voor koks, zijn niet te missen. Je hoeft hiervoor geen officiële opleiding te doen of titel te behalen, dus een volwaardige opleiding is niet nodig. Wat wel goed staat, is een stage in een bekend restaurant. Dit is namelijk echt een vak wat je leert door het simpelweg te doen. Bied jezelf aan als een hongerige stagiair bij een gerenommeerd restaurant, en voor je het weet heb je een topbaan te pakken.
Kortom, een kleine investering in een opleiding kan al ontzettend lonen voor de toekomst. Investeren in jezelf is daarnaast altijd aan te raden, ook wanneer het niet direct een baan oplevert. Maar wanneer je één van bovenstaande doet zul je ongetwijfeld grote kans maken op die nieuwe baan en je onderscheiden van de concurrentie!
 

delen

Ook interessant