sluiten

Ook op zakenreis je favoriete Nederlandse series kijken? Zo pak je het aan

terug naar alle artikelen

image

Ga je binnenkort voor een zakenreis naar het buitenland en wil je niets van de Nederlandse televisie missen? Geen zorgen, wij weten hoe je dat in een paar stappen voor elkaar krijgt. 

Sommige Nederlandse programma’s worden geblokkeerd als je in het buitenland bent. Een zogeheten ‘geoblokkade’ zorgt ervoor dat je die programma’s niet kunt kijken via internet. Wat als daar nou net je favoriete serie tussen zit?

Om een geoblokkade te omzeilen, kun je een Virtual Private Network (VPN) inschakelen. Dat is een privéverbinding die jouw internetverkeer versleutelt en omleidt via een externe server. Twee vliegen in één klap dus, want het beveiligt ook je internetactiviteiten.

Hoe werkt het?

Verbind je met een VPN, dan kun je kiezen voor een Nederlandse server. In dat geval denken streamingdiensten zoals NPO Start, Kijk en Netflix dat je je in Nederland bevindt. Zo kun je ongestoord al het Nederlandse aanbod aan series en films kijken.

Voor het inschakelen van een VPN-verbinding heb je een aantal basics nodig, namelijk internet en een (gratis) abonnement bij een van de vele VPN-providers. Extra handig: een VPN kan je gebruiken op zowel mobiel, tablet als pc. 

 

delen

Ook interessant