sluiten

Online een zakelijke lening aanvragen: zo werkt het

terug naar alle artikelen

image

Wil je investeren in je bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Vraag dan online een zakelijke lening aan. Deze financiering is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Hierbij kun je denken aan de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig, maar ook aan uitbreiding van je bedrijf. Als je nog niet eerdere via het internet een zakelijke lening aan hebt gevraagd, weet je mogelijk niet hoe je dit doet. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk precies hoe online een zakelijke lening aanvragen in zijn werk gaat. 

Zoek een geschikte geldverstrekker
Als je geld wilt lenen, moet je allereerst een geschikte geldverstrekker vinden. Vroeger ging je langs bij een bank als je geld nodig had om in jouw bedrijf te investeren. Dit kan vandaag de dag nog steeds, maar het is niet langer noodzakelijk. Veel banken bieden jou namelijk de mogelijkheid om online een zakelijke lening aan te vragen. Je hoeft je overigens niet meer tot een bank te richten. De laatste jaren zijn er namelijk ook steeds meer online geldverstrekkers ontstaan.

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds verder gedigitaliseerd. Gevolg hiervan is dat we steeds meer dingen online kunnen regelen, zoals het aanvragen van een zakelijke lening. Als je zo’n financiering via het internet wilt regelen, raden wij je niet aan je tot de eerste de beste geldverstrekker te richten. Waarom niet? Omdat niet alle partijen even betrouwbaar zijn. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij het aanvragen van een zakelijke lening, maar verdiep je eerst in de partij die je op het oog hebt.

Kijk of je het gewenste bedrag kunt lenen
Voordat je besluit een zakelijke lening aan te vragen, raden wij je aan uit te zoeken hoeveel geld je nodig hebt. Heb je dit allemaal al uitgezocht? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat je het gewenste bedrag ook daadwerkelijk kan lenen. Bij veel geldverstrekkers kun je namelijk een maximaal bedrag lenen. Als je meer geld nodig hebt dan je maximaal kunt lenen, moet je voor het resterende deel op zoek naar een andere optie.

Kun je meer geld lenen dan je nodig hebt? Dan besluit je misschien om hoog in de boom te gaan zitten. Hier valt wat voor te zeggen, want je weet dan immers zeker dat je genoeg geld leent om een investering volledig te bekostigen. Zorg er alleen wel voor dat er geen geld overblijft. Waarom niet? Omdat je bij een zakelijke lening rente betaalt over het gehele bedrag dat je leent. Wanneer je meer leent dan nodig, betaal je onnodig veel voor jouw lening.

Dien een aanvraag in
Heb je een geldverstrekker gevonden en weet je welk bedrag je wilt lenen? Dan wordt het de hoogste tijd om een aanvraag in te dienen. Richt je hiervoor tot de website van de geldverstrekker. Dit doe je overigens niet alleen voor een zakelijke lening, maar ook voor snel zakelijk krediet. Voordat je een aanvraag in kunt dienen, maak je eerst een account aan. Vervolgens upload je de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf, evenals de jaarrekening. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk aanbod. Stem je hiermee in? Dan vraagt een geldverstrekker jou mogelijk nog om aanvullende documenten toe te voegen. Als ook dit allemaal geregeld is, onderteken je de aanvraag digitaal. Nadat dit gebeurd is, duurt het meestal niet lang voordat het geld op jouw rekening staat.

delen

Ook interessant