sluiten

Met welke kosten moet je rekening houden als je een zakelijke rekening opent?

terug naar alle artikelen

image

Wanneer je als ondernemer een zakelijke rekening opent, profiteer je van de nodige voordelen. Je straalt er allereerst professionaliteit mee uit. Een zakelijke rekening staat immers op naam van jouw bedrijf en is niet gekoppeld aan een persoonsnaam. Daarnaast houd je jouw administratie een stuk overzichtelijker met een bedrijfsrekening. Zakelijk geld en privégeld lopen immers niet door elkaar. Nadeel van een zakelijke rekening openen is dat dit geld kost. In deze tekst vertellen wij je met welke kosten je rekening moet houden als je een zakelijke rekening opent.

Betaalrekening

Wie een zakelijke rekening opent, kan hier niet alleen geld op ontvangen. Je kunt er namelijk ook geld mee overboeken naar bedrijven die producten en/of diensten aan jou leveren. Vandaar dat een betaalrekening onderdeel uitmaakt van een zakelijke rekening. Aan het gebruik van zo’n rekening hangen kosten. Verwacht overigens niet dat je hier de hoofdprijs voor betaalt. Bij de meeste banken betaal je namelijk maar een paar euro per maand om gebruik te kunnen maken van de betaalrekening.

Betaalpas

Krijg je een factuur van een leverancier? Dan boek je het bedrag waarschijnlijk digitaal over. Op deze manier hoef je er zelf maar weinig moeite voor te doen. Bovendien staat het bedrag binnen de kortste keren op de rekening van de tegenpartij. Ondanks dat er veelal via internet betaald wordt, is het makkelijk om een betaalpas bij jouw zakelijke rekening te hebben. Koop je spullen voor jouw bedrijf in een fysieke winkel? Dan kun je dit direct betalen met geld dat op de zakelijke rekening staat. Als je een betaalpas bij jouw zakelijk rekening wilt, brengt dit extra kosten met zich mee. Bij veel banken betaal je tussen de 1 en 2 euro per pas per maand.

Sluit een pakket af

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je net onnodig veel tijd wilt besteden aan het openen van een zakelijke rekening. Gelukkig hoeft dit ook niet. Bij veel banken hoef je een betaalrekening en betaalpas namelijk niet los van elkaar aan te vragen. Je kunt namelijk een pakket afsluiten. Vaak kun je uit verschillende pakketten kiezen. Doordat de inhoud van deze pakketten verschilt, is er voor ieder bedrijf een passende zakelijke rekening te vinden. Zzp’ers kiezen bijvoorbeeld voor het pakket met één betaalpas en zakelijke rekening. Bedrijven die meerdere betaalpassen en/of zakelijke rekeningen nodig hebben, kiezen een uitgebreider pakket. Besef je wel dat als je een uitgebreider pakket kiest voor je zakelijke rekening de kosten hoger uitvallen. 

Vergelijk zakelijke rekeningen met elkaar

De kosten voor het openen van een zakelijke rekening kunnen per bank verschillen. Dit komt onder meer doordat de inhoud van de pakketten niet overal hetzelfde is. Reden genoeg om niet over één nacht ijs te gaan bij het openen van een zakelijke rekening. Wij raden je dan ook aan om zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kosten die het openen van zo’n rekening met zich meebrengt.

delen

Ook interessant