sluiten

Met de auto op vakantie? Zo bereid je jezelf goed voor

terug naar alle artikelen

image

Voorbereiden op een vakantie met het vliegtuig is anders dan jezelf voorbereiden op een autovakantie. Besloten om met de auto op vakantie te gaan? Dan is de juiste voorbereiding van groot belang. Maar hoe doe je dat, jezelf goed voorbereiden op een autovakantie? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om zonder zorgen te vertrekken. Welke dingen dit zijn? Je leest het hier!

Je auto checken voor vertrek
Een van de eerste en belangrijkste dingen die je moet doen als je met de auto op vakantie gaat, is het checken van je auto. Waarom dit van belang is? Omdat je echt moet zien te voorkomen dat je pech hebt met je auto onderweg, waar je wel iets aan had kunnen doen. Wat vooraf goed is om te doen, is bijvoorbeeld het nalopen van jouw banden, velgen en verlichting. Doe dit niet last-minute, want dan is er misschien maar weinig aan te doen als er iets mis is. Dat jouw banden, velgen en verlichting naar behoren werken is van groot belang om de reis veilig te laten verlopen, dus check dit zeker van tevoren om niet voor vervelende verrassingen te komen staan.

Je autoverzekering controleren
Ook goed om te doen als je met de auto op vakantie gaat, is het controleren van je huidige autoverzekering. Als je dit doet weet je namelijk goed waar je wel en niet tegen gedekt bent. Je wilt straks natuurlijk niet opdraaien voor vervelende kosten terwijl je hier verzekerd voor had kunnen zijn. Als je niet tevreden bent met de dekking van jouw huidige autoverzekering, kan het goed zijn om dit aan te passen. Dit is vaak mogelijk bij de verzekeraar waar je al zit, maar het kan ook een optie zijn om naar een andere autoverzekering te gaan. Om hierin een juiste keuze te maken, kan het lezen van ervaringen van andere klanten wellicht doorslaggevend zijn.

Als jouw auto is verzekerd, krijg je een groene kaart. Het is handig om deze mee te nemen op vakantie, aangezien je hiermee kunt aantonen dat je verzekerd bent. Op deze kaart vind je overigens ook de contactgegevens van jouw verzekeraar, mocht je deze tijdens jouw autovakantie nog nodig hebben.

De juiste veiligheidsproducten verzamelen
In veel landen is het verplicht om de juiste veiligheidsproducten bij je te hebben in de auto. Het is dan ook van belang dat je dit vooraf jouw vakantie goed checkt. Lees de regels van het vakantieland dus goed door. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan veiligheidsproducten als een veiligheidshesje, verbanddoos of gevarendriehoek. Als je op zoek bent naar deze of andere spullen voor je auto, neem dan een kijkje bij Heuts Brabant.

delen

Ook interessant