sluiten

Let hierop bij je keuze voor nieuwe velgen voor je auto

terug naar alle artikelen

image

Als je op zoek bent naar nieuwe velgen voor je auto, ben je snel geneigd om te kijken naar de uitstraling hiervan. Je hebt hier immers niet alleen veel keuzemogelijkheden in maar je weet ongetwijfeld ook dat je velgen een belangrijk onderdeel vormen van de uitstraling van je auto. Waar je wellicht snel aan voorbij gaat, is dat het belangrijker is dat je kiest voor velgen die onder je auto passen en aansluiten op jouw rijcapaciteiten.

Van welk materiaal zijn velgen gemaakt?

De eerste keuze die je moet maken als je op zoek gaat naar een geschikte velgenset heeft betrekking op het materiaal hiervan. Een van je opties die je hebt, zijn stalen velgen. Het voordeel van deze optie is dat deze velgen niet worden aangetast door strooizout en er vrijwel geen sprake is van krimp van het materiaal in de koude winterperiode. Dit laatste is best een belangrijk punt want hierdoor blijft de bandenspanning vrij constant. Je auto heeft hierdoor niet alleen een prettiger rijgedrag maar verbruikt ook veel minder. Daarnaast slijten je banden veel minder snel. Een ander groot voordeel van stalen velgen is dat deze relatief goedkoop in aanschaf en zeer robuust zijn. Als jij bij het inparkeren nog wel eens een stoeprandje meepakt, is dit jouw keuze. 

Als je op zoek gaat naar auto velgen bij Online-Velgen.nl kom je ook een zeer groot aanbod in lichtmetalen velgen tegen. Deze velgen zijn wat duurder in aanschaf en zijn iets kwetsbaarder maar je kiest wel voor vier absolute eyecatchers!

Zo kies je de geschikte maat van je velgen

Het is uiteraard van essentieel belang dat je kiest voor de geschikte maat van je velgen. Een van de punten die hierbij van belang is, is de steekmaat van je auto. Dit is de diameter van een denkbeeldige cirkel die je door alle boutgaten van het wiel trekt. Ook de velgmaat is een punt van aandacht. Je moet hiervoor weten hoeveel inch je wielen zijn. Dit staat vermeld op de banden van de auto in vorm van een “R getal”. 

Ook belangrijk: de ET waarde 

Het laatste punt dat van belang is bij het maken van je keuze voor nieuwe velgen voor je auto is de ET waarde. De letters ET staan voor “Einpress-Tiefe”, te vertalen als “inpersdiepte”. Deze waarde geeft aan hoe diep het wiel in de wielkast ligt dus hoever de naaf buiten de middellijn van je velg ligt. Hoe lager deze waarde, hoe meer je wiel naar buiten komt. Dit geeft een stoere uitstraling maar de besturing van je auto wordt hierdoor wel extra zwaar. Zeker een punt van aandacht dus bij je keuze voor nieuwe velgen voor je auto.  

delen

Ook interessant