sluiten

Hulp bij het opknappen van de camper voor een ideale vakantie

terug naar alle artikelen

image

Nu vluchten overal geschrapt worden, is het tijd om naar alternatieve vakanties te kijken. Nou kun je natuurlijk rijden naar je vakantiebestemming, maar dit kan erg lang duren. Daarbij maken eventuele tussenstops het duur. Maar heb je er eens aan gedacht om een camper aan te schaffen?

Het aanschaffen van een camper heeft zo zijn voordelen. Je kunt er makkelijker voor kiezen om er even te stoppen in een leuk plaatsje. Je kunt je camper in een handomdraai helemaal van jou maken door wat toevoegingen. Zo wordt het een verrijdbaar mini-huis.

Comfort

Kamperen hoeft helemaal niet kneuterig te zijn. Tegenwoordig is het gewoon om op een glamping te zitten. Om van jouw camper een glamper te maken kun je een paar aanpassingen doen. Kijk een goed welke functies de camper heeft. Geef dan extra aandacht aan welke functies jewel en niet gebruikt. Veel campers maken gebruik van een bank bed of een bed wat opgevouwen kan worden. Hoe vaak gebruik je het zithoekje of de bank nou echt? Met mooi weer kun je gemakkelijk onder de luifel zitten, en bij regen in de voortent. Deze bedden hebben vaak matrassen bestaande uit verschillende delen en dat ligt niet optimaal. Je kunt ervoor kiezen om een matras te kopen, geschikt voor het formaat van het uitgeklapte bed. Hierdoor voelt het bed net als thuis en kunt je genieten van je nachtrust.

Gemak

Mocht het rijden van een camper nou niet helemaal je ding zijn, of moet je er gewoon nog even handig in worden, zijn er genoeg hulpmiddelen beschikbaar. Denk maar eens aan het plaatsen van extra spiegels. Een camper heeft van zichzelf al goede achteruitkijkspiegels, maar het kan nooit kwaad om iets meer zicht te creëren. Wil je het jezelf nog makkelijker willen maken, kijk dan eens naar een achteruitkijkcamera of een draadloze achteruitrijcamera. Hiermee kan je net iets makkelijker in je vak op de camping komen. Daarnaast vergroten achteruitrijcamera's in het algemeen je zicht. Met een volle camper kan het zicht door je binnenspiegel verloren gaan. Wanneer er vlak achter de wagen iets gebeurt kun je dit hierdoor alsnog zien op de monitor.

Design

Er zijn natuurlijk genoeg dingen die je in een camper toe kan voegen om hem naar jouw smaak in te richten. Maar te veel losse spullen of schilderijtjes zijn onhandig, ze moeten tenslotte tijdens het rijden allemaal weer worden opgeborgen. Maar aan het interieur zelf kan je gelukkig ook veel veranderen. Denk eens aan het vervangen van de gordijntjes. Vaak in een vage retro print en in kleuren die je niet zelf hebt uitgekozen. Kies een leuke stof en ga langs een atelier met het oude gordijntje als voorbeeld. De haken kunnen vaak zo overgeplaatst worden en/of worden vervangen. Soms wordt er zelf helemaal geen gebruik gemaakt van haken of ringen, dan houd je er gewoon 2 exemplaren gordijntjes aan over. Leuk om een keer te wisselen.

delen

Ook interessant