sluiten

Het verhalen van letselschade hoef je niet zelf te doen

terug naar alle artikelen

image

Letsel kan je maar zo overkomen

Misschien krijg je er nooit mee te maken en dat is van harte te hopen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. In het verkeer sta je dagelijks bloot aan allerlei gevaren die je misschien niet eens ziet aankomen. Ook al is het je schuld niet, een flinke kop-staart botsing kan je leven flink overhoopgooien. Maar niet alleen deelnemen aan het verkeer kan een risico inhouden. Ook op het werk is er een reëel gevaar voor letsel. Een bedrijfsongeval hebben de meeste mensen gelukkig nog nooit meegemaakt. Maar juist de routine kan ervoor zorgen dat jij of je collega’s minder alert zijn. Werkvoorschriften gaan misschien na verloop van tijd meer en meer genegeerd worden omdat ‘het te veel tijd kost om de regels te volgen’. Zeker als Rotterdams havenarbeider loop je extra risico, het werk is zwaar. Voor je het weet ben jij slachtoffer van de nalatigheid van collega’s, medeweggebruikers of anderen. In dat geval is hulp van een kundige jurist van letselschade Rotterdam en omstreken noodzakelijk.

Wijs Letselschade

In zo’n zware periode komt er ontzettend veel op je af. Je hebt zelf lichamelijke en geestelijke schade opgelopen en ervaart slapeloze nachten. Je auto, motor of fiets is onbruikbaar na de klap. Mogelijk kun je maandenlang niet meer deelnemen aan de maatschappij en moet je maar afwachten of je ooit nog je eigen werk kunt uitvoeren. Ga niet proberen zelf alles te regelen wat met de afhandeling van de schade te maken heeft. Je beoordelingsvermogen is door emotie niet op volle sterkte. Onherroepelijk ga je zaken die belangrijk zijn over het hoofd zien. Ga samen met letselschadejurist Wijs Letselschade de problemen te lijf en laat hen de juridische degens kruisen met de tegenpartij. Leg je zorgen bij hen neer en werk intussen aan je herstel.

Materiële- en immateriële schade

De materiële schade op zich is bijna één op één in geld uit te drukken en kan berekend worden. Maar immateriële schade, dat een vergoeding voor pijn, angst en verdriet vereist, is lastiger vast te stellen. Heb je letselschade opgelopen, dan is het zaak zo snel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Foto’s en verklaringen van getuigen van het ongeval.

Bezoek een arts, zodat die kan vaststellen dat je verwondingen door het ongeval zijn ontstaan. Dat gaat allemaal in je medische dossier en komt later van pas in het hele proces. Bewaar al je facturen en bonnetjes goed, als bewijs van de geleden schade. Houd er rekening mee dat je misschien eigen risico hebt moeten betalen. Ook dit kan verhaald worden op de tegenpartij.

Geen zorgen

Letselschadejurist Wijs neemt je al deze zorgen uit handen en kijkt samen met jou wat er nodig is om je schade vergoed te krijgen. Jij besteedt dan je tijd en energie aan je herstel. Dat heeft de eerste prioriteit. Het is allemaal al vervelend genoeg. Wees wijs, en schakel deskundige hulp in.

 

delen

Ook interessant