sluiten

Goed en goedkoop eten doe je zo!

terug naar alle artikelen

image

Het leven wordt helaas steeds duurder, waardoor we steeds meer moeten besparen. Zeker de prijzen van boodschappen zijn flink gestegen afgelopen tijd. Maar besparen op een gezonde maaltijd willen we natuurlijk liever niet. En gelukkig zijn er ook slimme trucjes, waardoor dat niet hoeft. Met deze tips zet jij een gezonde én betaalbare maaltijd op tafel.

Tip 1: maak een weekplanning

Je maaltijd vooruit plannen is misschien wel één van de beste manieren om geld, maar ook tijd te besparen. Want misschien heb je wel gemerkt dat als je last minute met honger nog even snel wat eten haalt in de supermarkt, je vaak veel duurder uit bent. Zoek van tevoren gezonde recepten uit voor de hele week. Let er hierbij goed op dat je voedingsmiddelen die wellicht bij het ene recept niet helemaal op gaan, weer gebruikt bij een andere maaltijd die week. Zo voorkom je verspilling en bespaar je bovendien kosten. 

Tip 2: fruit en groente uit de diepvries

Vind je fruit en groente duur en ben je bang dat deze niet op tijd op komen, waardoor je ze weer moet weggooien? Kies dan voor fruit en groenten uit de diepvries. Deze kun je namelijk veel langer bewaren, zonder dat de goede stofjes in de voedingsmiddelen verloren gaan. Bovendien ben je met diepvriesproducten vaak goedkoper uit dan met verse varianten.

Tip 3: ga naar de markt

Toch liever verse producten? Breng dan eens een bezoekje aan de markt. Groente en fruit, maar bijvoorbeeld ook producten als noten zijn hier vaak vele malen goedkoper dan in de supermarkt. Ga hierbij het liefst aan het einde van de dag, omdat de prijzen dan vaak nog meer dalen, doordat de marktkoopmannen van hun waren af moeten.

Tip 4: drink water!

Klinkt misschien als een open deur, maar water kost je helemaal niets én is gezond! Een makkelijke manier om te besparen dus. Maak het eventueel net wat spannender met ijsblokjes en een schijfje citroen of zet een kopje thee - dat is toch net weer goedkoper dan een glaasje frisdrank.

Tip 5: koopjes jagen

Deze tip sluit mooi aan op de eerste. Wanneer je vooraf een weekplanning maakt, kun je namelijk ook meteen rekening houden met kortingsacties. Kijk goed waar de producten die je nodig hebt in de aanbieding zijn. En sta je ingeschreven bij de KVK? Dan kan het soms ook voordelig zijn om eens naar een groothandel voor food of horecagroothandel te gaan.  

delen

Ook interessant