sluiten

Energiezuinig opvallen in Brabant doe je zo

terug naar alle artikelen

image

Neonreclames werken. Kijk maar naar je eigen waarneming Als je onderweg bent, worden je ogen aangetrokken door de lichtgevende letters die op de gevel van een bedrijf hangen. Het is een effectieve manier om snel veel mensen te bereiken. Het is niet voor niks dat het reclames langs drukke snelwegen zo in trek zijn bij ondernemers. Zeker als je met licht werkt, kan de energierekening echter nogal oplopen. En daar zit je met de torenhoge energieprijzen van de laatste jaren natuurlijk niet op te wachten. In dit artikel lees je hoe het een stuk zuiniger kan.

Gevelborden

Een goede manier om reclame te maken is door gevelborden te laten plaatsen. Een specialist op dit gebied zoals ME Print biedt diverse mogelijkheden aan. Zo kun je voor verlichte gevelborden kiezen. Daarbij zijn er natuurlijk nog wel energiekosten. Je kunt er echter ook voor kiezen om gevelborden zonder verlichting te laten plaatsen. Ook deze vallen voldoende op en weten de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Kies voor LED

Verlichting kost altijd geld, maar als je voor verlichte LED-letters kiest, scheelt het behoorlijk in de portemonnee. LED-letters geven je bedrijf of winkel een mooie uitstraling. Als je in het donker langs je bedrijf rijdt, overvalt je een nog groter gevoel van trots. Verlichte LED-letters zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met een specialist bepaal je samen welk type het beste is voor jouw bedrijf. Daarbij speelt smaak uiteraard ook een rol.
Ten opzichte van neonverlichting is LED een stuk milieuvriendelijker en zuiniger. Natuurlijk moet er nog altijd voor worden betaald. Maar als je de keuze hebt tussen neon en LED, is laatstgenoemde eigenlijk altijd beter.

Deel de kosten

De meeste ondernemers zitten met hun zaak naast één of meer andere bedrijven. Dit zie je vooral op industrieterreinen. Je kunt daar met je gevelreclame mooi op inspringen door eens een goede kop koffie met de buren te gaan drinken.
Reclamezuilen kun je bijvoorbeeld prima met andere bedrijven laten maken. Dan staan jullie bedrijfsnamen op de zuil. De kosten worden gedeeld, zowel voor de aanschaf als de energiekosten voor de verlichting.
Een andere manier is door langs de snelweg te adverteren met meerdere bedrijven. Je deelt het reclamebord en daarmee ook de kosten. Heel veel bedrijven doen het op deze manier.

Lichtbakken

Als je op een energiezuinige manier reclame wilt maken op de gevel van je bedrijf, is een lichtbak een prima optie. Lichtbakken hang je op of net onder de gevel en zijn in diverse vormen te bestellen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en energiezuinig. Ook bij lichtbakken wordt gebruik gemaakt van ledverlichting.
Het is in het geval van gevelreclame altijd goed om na te denken over de kosten. Niet alleen over de kosten van de aanleg, maar ook over de energie- en onderhoudskosten. Een gespecialiseerd bedrijf geeft je hier uiteraard voorlichting over.

delen

Ook interessant