sluiten

Een vlag als visitekaartje

terug naar alle artikelen

image

In dit digitale tijdperk wordt er al snel aan voorbijgegaan dat een vlag met je bedrijfslogo hét visitekaartje van je bedrijf is. Veel ondernemers zijn echter van mening dat deze promotie methode niet meer van deze tijd is en dat het marketingsucces vooral moet worden gezocht in de digitale mogelijkheden. Niets is echter minder waar! Een vlag als visitekaartje is juist een uitstekende manier om naamsbekendheid te genereren en gebruik te maken van de kracht van herkenning.

Trek de aandacht van je doelgroep met een vlag

Als ondernemer weet je als geen ander dat het belangrijk is om je naamsbekendheid te verhogen en de aandacht van je doelgroep te trekken. Vlaggen kunnen hier enorm bij helpen. Je kunt hierbij denken aan vlaggen die plaats op of bij de vestigingen van je bedrijf maar ook aan vlaggen die je bijvoorbeeld gebruikt op braderieën of bij beursstands. Door de vlaggen zullen voorbijgangers (vaak zelfs ongemerkt) onthouden wat een bedrijf te bieden heeft of waar ze een vestging van het bedrijf kunnen vinden. Op het moment dat de behoefte aan jouw bedrijf of dienst zich aandient, zullen zij automatisch aan jouw bedrijf denken. De vlaggen vormen op deze manier een stille marketingkracht.

Het combineren van on,- en offline marketing

Het is zeker niet het geval dat je een keuze moet maken tussen het gebruik maken van digitale marketingmiddelen of een vlag. Juist door het combineren van deze on- en offline marketing inzet maak je gebruik van de elkaar versterkende waarde. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de digitale communicatie opties om een interesse te creëren in een aanbod of evenement. Dit kun je ondersteunen door vlaggen te laten bedrukken om herkenning te creëren op zo’n evenement of een extra aandacht te vestigen op een specifiek aanbod.

De Nederlandse vlag als herkenningspunt

Niet alleen vlaggen met een bedrijfslogo doen het goed voor marketing doeleinden. Wat dacht je van een Nederlandse vlag? In het buitenland is het een herkenningspunt voor landgenoten. Zeker als je van plan bent te emigreren en bijvoorbeeld een Hollandse winkel op te zetten of aan je landgenoten duidelijk te maken dat hier een Nederlands bedrijf gevestigd is. Waar ter wereld je ook bent een Nederlandse vlag trekt altijd de aandacht van de landgenoten. Nederlanders zijn namelijk een reislustig volkje en je vindt ze dan ook overal. Ook hier geldt dat als ze gebruik willen maken van jouw diensten ze zeker bij je aan zullen kloppen. Communiceren in je eigen taal blijft toch het makkelijkste………

delen

Ook interessant