sluiten

Detachering in de bouw, een waardevolle constructie

terug naar alle artikelen

image

Flexibiliteit in de bouw is gezien het projectmatige karakter van de werkzaamheden gewenst en zal altijd belangrijk blijven. Verschillende crises, die elkaar in rap tempo opeenvolgden waren daar het bewijs van.

In die periodes werd er vaak van plan A naar plan B uitgeweken. Tegelijkertijd zijn de gedetacheerde mensen geen schaakstukken die je te pas en te onpas inzet wanneer het een bedrijf uitkomt. Althans, niet in die mate dat het een ‘eens, maar nooit weer’- verhaal wordt. Want de mate van flexibiliteit moet aan beide zijden worden ervaren als het gaat om detachering in de bouw, maar dan wel met wederzijds respect als leidraad. Beide partijen willen een voortdurende positieve beleving ervaren. En die positieve ervaring is er met de belangrijke schakel die hen verbindt: Centerpoint, het werving- en selectiebureau voor bouwprofessionals. Ben je dus professional in bouwkunde of civiele techniek? Stel dan alvast online je competentieprofiel op. Zo krijgt Centerpoint een helder beeld van je talenten, maar ook van verbeterpunten.

Functieprofiel

Met de specialisatie in bouwkunde en civiele techniek, vanaf 1996, vindt Centerpoint de juiste competenties en unieke persoonlijke eigenschappen net zo waardevol als het cv van de kandidaat. Je competentieprofiel geeft hierin inzicht. Ook je toekomstige werkgever heeft een functieprofiel aangemaakt die bij een match een afspiegeling is van jouw profiel. De volgende stap in je carrière dient zich daarmee aan. Dat hoeft trouwens niet altijd zo te zijn als werknemer en werkgever inhoudelijk een andere kijk hebben op zaken:

  • De mate van het nemen van initiatieven. Sommige werkgevers vinden dat de taak van leidinggevenden.
  • Wel of niet out of the box mogen denken.
  • Moet je gestructureerd werken binnen een bepaald stramien, maar boek jij de resultaten graag op je eigen manier?
  • Ben je van nature wat chaotisch en zet je de puntjes niet altijd op de ‘i’, terwijl de werkgever graag oog voor detail verlangt?

Dit soort uitdagingen zijn in een vroeg stadium ondervangen. Dit scheelt zowel de werknemer als werkgever veel tijd.

Elkaar vrijblijvend leren kennen als professionals

De detacheringsperiode is waardevol gebleken bij het later in vaste dienst nemen van de professional. Beide partijen hebben ervaring met elkaar opgedaan. De gedetacheerde heeft een kijkje in de keuken van het bedrijf genomen. Kon hij zich identificeren met de kernwaarden van de onderneming? Omgekeerd zat de organisatie niet direct ‘vast’ aan een medewerker die achteraf toch niet goed geschikt bleek te zijn.

Zzp’er? Ook welkom!

Sommige professionals willen zich juist niet binden aan een bepaalde onderneming en vrij blijven in hun keuze van arbeidsrelatie. De vrijheid blijven hebben om te kunnen wisselen van opdrachtgever. Maar ook deze zelfstandigen hebben baat bij een oriënterend gesprek bij een consultant gespecialiseerd in bouwkunde en civiele techniek.

Wat je situatie ook is, als ambitieuze professional in de bouw en civiele techniek is het samenwerken met Centerpoint een gouden greep, de kickstart voor je carrière en het begin van een succesvolle toekomst.

delen

Ook interessant