sluiten

De voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau in de medische sector

terug naar alle artikelen

image

Heb je een eigen bedrijf in de gezondheidszorg? Om de best mogelijke zorg te bieden aan patiënten, is het belangrijk om goed personeel in dienst te hebben. Heb je dat niet of te weinig, dan is het een mogelijkheid om een uitzendbureau in te schakelen. Benieuwd naar welke voordelen dat biedt voor jouw bedrijf? Wij sommen het hieronder voor je op.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau in de medische sector, is dat het je als bedrijf flexibiliteit biedt. Huur je medisch personeel in, dan bepaal je zelf voor wanneer en hoelang. Personeel inschakelen via een uitzendbureau stelt je daarnaast in staat om in te huren op basis van de behoefte. Afhankelijk van de vraag, kun je dan bepalen of je extra handjes nodig hebt. Dat heeft als voordeel dat je niet iemand in dienst neemt en daar de volle prijs voor betaalt.
 
Een uitzendbureau dat zich richt op het uitzenden van medische studenten, is Medigo. Heb je handjes nodig in de GGZ? Werken in de GGZ kan een hoge werkdruk betekenen. Om die werkdruk op sommige momenten te verlagen, is het inschakelen van medisch personeel via een uitzendbureau zeker het overwegen waard. Of je nu zoekt naar iemand die de medisch administratieve taken op zich neemt of een frontofficemedewerker met GGZ-kennis: er is van alles mogelijk. 

Goed personeel

Een aanname die vaak wordt gedaan over uitzendbureaus, is dat er geen goed personeel te verkrijgen is via zulke bureaus. Echter is niets minder waar. Uitzendbureaus doen er vaak alles aan om de juiste match te leveren, zodat het positief uitpakt voor jouw bedrijf. Een groot voordeel van het inschakelen van een uitzendbureau, is dan ook dat je kunt rekenen op goed personeel. Vooral in de medische sector is het van belang dat deze mensen goed opgeleid zijn en de juiste vaardigheden en kennis op zak hebben.
 
Een uitzendbureau kiest dan ook niet zomaar iemand uit, maar beoordeelt kandidaten op de vereisten die jij stelt. Daardoor is de kans groot dat er iemand aan je voorgesteld wordt die een positieve bijdrage kan leveren aan het werk. Of je nu iemand zoekt voor werken in een laboratorium of tijdelijke hulp nodig hebt in je huisartsenpraktijk.

Betere zorg bieden

Misschien wel het allergrootste voordeel van de hulp van uitzendbureaus bij het vinden van een kandidaat die jouw bedrijf kan ondersteunen, is dat je daardoor in staat bent om een nog betere zorg te bieden. Een tekort aan personeel kan leiden tot vervelende situaties, waardoor de kwaliteit van de zorg mogelijk achteruitgaat. Heb je wel genoeg personeel beschikbaar, dan is het mogelijk om aan de behoeften van de patiënten te blijven voldoen. Hoe beter je patiënten van dienst kunt zijn, hoe beter dat ook is voor het imago van je bedrijf.

Kosten besparen

Nog een reden om medische hulp in te schakelen via een uitzendbureau, is omdat het je kosten bespaart. Je betaalt niet voor de werving en selectie, het opleiden van personeel of wanneer iemand ziek is. Doordat je als werkgever niemand in dienst hoeft te nemen, bespaar je bovendien op loonkosten, verzekeringen, belastingen en pensioenen.
 
Zoals je hierboven hebt gelezen, heeft het meerdere voordelen om een uitzendbureau in de medische sector in te schakelen als je zoek bent naar medisch personeel. In de gezondheidszorg komen regelmatig handjes tekort. Als dat bij jouw bedrijf ook het geval is, is dit een goede manier om dat probleem te verhelpen. Het is in ieder geval het proberen waard!
 
 

delen

Ook interessant