sluiten

De beste tips voor meer hygiëne op kantoor

terug naar alle artikelen

image

Als je als ondernemer een eigen kantoor met werknemers hebt, is het van belang om deze goed te onderhouden. Het is belangrijk om een veilige, hygiënische werkplek voor jezelf en je werknemers te creëren. Wil je meer doen aan de hygiëne op kantoor? Er zijn een aantal goede tips die jou hierbij op weg kunnen helpen. Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje, dus lees snel verder als je hier mee aan de slag wilt gaan.

Altijd goed handen wassen

Als werkgever is het belang van altijd goed handen wassen goed om te benadrukken. Wanneer iedereen op kantoor dit doet, draagt dit namelijk bij aan een hygiënische werkomgeving. Stimuleer dit dan ook vooral, want de verspreiding van bacteriën kan op deze manier beter worden voorkomen. Om dit te stimuleren, is het handig om op meerdere plekken op kantoor een zeepdispenser met zeep te plaatsen. Zo geef je jouw personeel de mogelijkheid om gemakkelijk en snel handen te wassen, wat weer bijdraagt aan een hygiënische werkplek.

Zorg voor de juiste schoonmaakbenodigdheden

Om meer hygiëne op kantoor te bereiken, is het als werkgever belangrijk om te beschikken over de juiste schoonmaakbenodigdheden. Zo kun je namelijk altijd even aan de slag met het schoonmaken van bepaalde ruimtes in kantoor. Bij belangrijke schoonmaakbenodigdheden zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een 123toilet poetsdoek, sponzen, afwasmiddel, stofzuigers, bezems, stofwissers en ga zo maar door.

De werkplekken schoonmaken

Het is als werkgever slim om je personeel te stimuleren om de werkplek goed zelf schoon te maken. Het is een aanrader om dit minstens één keer per dag te doen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld desinfecterende doekjes gebruiken. Zo verwijder je bacteriën en zorg je weer voor een frisse, schone werkplek.

Ventileer goed

Frisse lucht op kantoor is belangrijk, dus werk hier vooral aan. Zorg ervoor dat je op kantoor goed ventileert, want dit draagt bij aan een betere hygiëne op de werkvloer. Goed ventileren kun je doen door de ramen regelmatig open te zetten of gebruik te maken van airconditioning. Werken in gezonde lucht draagt bij aan de gezondheid van jezelf en je personeel, dus het is van belang om hier goed aan te werken.

Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in

Om een hygiënische werkomgeving te creëren, kan het ook nog een idee zijn om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Deze kun je dan bijvoorbeeld regelmatig inschakelen, zodat jouw kantoor er weer helemaal fris uitziet en de hygiëne goed is. Zo heb je er zelf minder omkijken naar en kun je ervan uit gaan dat er alles aan gedaan wordt om de werkvloer zo hygiënisch mogelijk te maken.

Altijd goed de handen wassen, zorgen voor de juiste schoonmaakbenodigdheden als bijvoorbeeld poestdoeken, poetspapier en schoonmaakmiddelen, goed ventileren en denken aan het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf: het zijn goede tips die jou erbij kunnen helpen om voor meer hygiëne te zorgen op kantoor. Meer hygiëne betekent een schonere, veiligere werkomgeving, dus ga hier vooral mee aan de slag. Dit is niet alleen fijn voor jezelf als werkgever, maar ook voor je personeel!

delen

Ook interessant