sluiten

7 manieren om online gevonden te worden

terug naar alle artikelen

image

Iedere ondernemer die producten verkoopt heeft een webshop nodig. Waarschijnlijk zijn er uitzonderingen, maar die vallen in de categorie ‘groenteboer van 78’. Verreweg de meeste ondernemers kunnen toch echt niet zonder webshop. Voor grote bedrijven is het niet moeilijk om door klanten gevonden te worden, maar voor de kleinere spelers kan dat lastiger zijn. In dit artikel staan 7 tips waardoor de klanten digitaal in de rij staan.

Vind Google, dan vinden klanten jou

Zeg nu zelf, welke zoekmachine gebruik je voor je zoekopdrachten? Dikke kans dat dit Google is, net als ruim 90% van de Nederlanders. Daarom is het belangrijk om een goede plek op Google te verwerven. De makkelijkste manier is met Google adverteren. Wil je het optimale effect behalen? Zorg er dan voor dat experts met je Google Ads aan de slag gaan. Je webshop zal bijna uit zijn voegen barsten.

Kijk verder dan Google

Google is zoals gezegd de nummer 1 zoekmachine en zal dat meer dan waarschijnlijk altijd blijven. Dat betekent niet dat je andere zoekmachines moet negeren. Bing heeft bijvoorbeeld een marktaandeel van 5%. Een peulenschil in vergelijking met Google, maar nog altijd een flink bereik. Met Bing adverteren bereik je nog altijd vele tienduizenden potentiële klanten.

Wees actief op social media

Mensen die veel in webshops kopen zijn vaak actief op social media. Daar ligt voor jou een mooie kans om klanten te bereiken. Zorg dat je zichtbaar bent en kies daar meerdere platforms voor uit. Instagram en TikTok zijn populair, en LinkedIn is ideaal om de zakelijke klant te bereiken. Wees dus actief, maar overdrijf het niet. Tien posts per dag is te veel van het goede.

Maak unieke content

Online zijn er nog meer verleidingen dan in het buitenleven. Klanten nemen maar weinig tijd om content te bekijken en als het saai is, zijn ze weg en komen ze nooit meer terug. Aan jou de taak om unieke content te maken. Niet alleen over je producten, maar ook over je werk. Maak bijvoorbeeld eens een filmpje over hoe je werkt en laat het proces zien in een korte video. Klanten vinden dat leuk.

Reageer op anderen

Het is geen eenrichtingsverkeer. Als mensen op jouw posts, video’s of producten reageren, is een reactie van jouw kant wel zo vriendelijk. En zakelijk ook verstandig, want hierdoor komen klanten terug. Daarnaast kun je actief zijn onder de posts en video’s van anderen. Dit is alleen maar goed voor je naamsbekendheid.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Door sterke SEO-teksten op je website te plaatsen, kom je hoger in Google te staan. Er zijn diverse SEO-experts die je hierbij kunnen helpen. Het is een investering, maar wel een die de moeite waard is.

Een simpele website

Klanten vinden het frustrerend als een webshop onduidelijk is. Je wilt zelf ook niet tien minuten zoeken naar het juiste product. Houd je website zo simpel mogelijk. Klanten komen met een doel en niet om uren naar je website te kijken.

delen

Ook interessant