sluiten

4 voorwaarden voor een financieel gezond bedrijf

terug naar alle artikelen

image

Aan een bedrijf moet je bouwen. Niet alleen om voor voldoende werk voor je onderneming te zorgen, maar ook om ervoor te zorgen dat je bedrijf gedurende langere tijd kan overleven. Zorgen dat je bedrijf financieel gezond wordt en blijft, is daarom iets wat hoog op de agenda van iedere ondernemer hoort te staan. We bespreken vier voorwaarden voor een financieel gezond bedrijf.

Klantenspreiding

Het is makkelijk om als ondernemer op je lauweren te gaan rusten wanneer je één grote klant binnengehaald hebt waar je heel veel zaken mee kunt doen. Maar het risico van afhankelijk zijn van één klant, is dat je bedrijf direct in gevaar is wanneer de zakenrelatie ophoudt. Daarom is het van groot belang om te investeren in klantenspreiding. Geld uitgeven aan marketing is daarbij bijna onvermijdelijk.

Niet stilzitten

Ook als een bedrijf een ruim klantenbestand heeft opgebouwd en je als ondernemer je bedrijf een succes kunt noemen, is dat geen reden om te stil te zitten. Succes nu betekent niet dat je over een tijdje nog steeds even succesvol bent. De markt is voortdurend in beweging en daar moet je in meegaan, of zelfs op vooruitlopen door slim te investeren. Anders loop je het risico dat je op een gegeven moment ‘oud nieuws’ wordt als bedrijf. Om investeren te kunnen maken, kun je een zakelijke lening overwegen. Zo kun je de kosten spreiden over een langere periode.

Financieel vangnet

Een reden waarom we voor investeringen het overwegen van een zakelijke lening voorstellen, is omdat je als bedrijf er altijd zelf voor moet zorgen dat je een financieel vangnet hebt. Op dat vangnet moet je niet interen voor grote investeringen. Een financieel vangnet is immers een belangrijke factor in de financiële gezondheid van een bedrijf. Je bent immers als bedrijf niet ‘gezond’ als je geen tegenslagen kunt opvangen.

Laag ziekteverzuim

De gezondheid van medewerkers gaat hand in hand met de gezond van het bedrijf. Niet omdat gezonde medewerkers per se altijd voor een gezond bedrijf zorgen, maar omdat ongezonde medewerkers een steen om de nek van een bedrijf kunnen zijn. Medewerkers die verzuimen wegens ziekte kosten per dag gemiddeld 249 euro. Dat telt aardig op als mensen lang verzuimen of er veel mensen verzuimen. Daarom is het eraan gelegen voor een bedrijf om de vitaliteit van medewerkers hoog op de agenda te zetten. Stimuleer beweging en gezond eten en heb oog voor de mentale gesteldheid van medewerkers om de kans op ziekteverzuim terug te dringen.

Heb je hier iets gevonden waar je werk van wilt maken met je bedrijf, maar ontbreekt het je aan financiële middelen om het te realiseren? Overweeg dan een zakelijk krediet van Floryn, zodat je gedurende een bepaalde periode budget tot je beschikking hebt wanneer je dat nodig hebt.

delen

Ook interessant