sluiten

3 leuke ideeën voor een bedrijfsuitje

terug naar alle artikelen

image

Na een hectische periode of een periode van veel thuiswerken, is het tijd om je collega’s even op adem te laten komen. Hoe kun je dat op een gezellige manier doen? Juist, een bedrijfsuitje! Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een opgave zijn, omdat je je medewerkers graag op een originele manier beloont. Tegelijkertijd moet het toegankelijk genoeg zijn voor iedereen om te participeren en moet het ook voor wat ontspanning zorgen. Bedrijfsuitjes zijn voor veel mensen ‘een moetje’, dus is het belangrijk om het simpel te houden.

1. Ga lekker uit eten

Niemand zegt ‘nee’ tegen een gratis etentje in een leuk restaurant. Dit is een makkelijk en vrijblijvend bedrijfsuitje waarbij je collega’s samen een lekker wijntje kunnen drinken en bij kunnen kletsen. Het voelt ook minder geforceerd, omdat iedereen precies weet wat de bedoeling is en wat van ze verwacht wordt. Als je het simpel aan wilt pakken kun je kiezen voor een Italiaan, want hier is voor ieder wel wat wils. Ga je toch liever voor een origineel en wat exclusiever restaurant, dan kun je sushi eten in Den Bosch. Je collega’s zullen waarschijnlijk verrast zijn door je keuze en het gevoel hebben dat ze echt een avond uit zijn met elkaar.

2. Doe een groepsactiviteit

Het doen van een groepsactiviteit heeft meerdere voordelen. Mensen kunnen op een andere manier samenwerken dan dat ze op kantoor doen, wat de onderlinge band kan verbeteren. Hierdoor kun je de band binnen het team versterken op allerlei vlakken, waardoor ze elkaar op de werkvloer beter begrijpen. Daarnaast zorgt het voor de nodige ontspanning, omdat ze echt even helemaal weg zijn uit het kantoorleven. Tot slot geef je je personeel iets om later over na te praten, namelijk de gedeelde ervaring. Kortom, een groepsactiviteit zorgt voor een hechtere band en een betere sfeer op kantoor erna.

3. Organiseer een groots (jubileum)feest

Iedereen houdt wel van een feestje, dus je kunt er ook voor kiezen om een groots feest te organiseren. Dit gaat helaas niet op voor kleine bedrijfjes met een paar medewerkers, maar vooral voor de grote bedrijven. Met een leuke coverband, een goed gevulde bar en wat feestverlichting kom je al een heel eind. Het resultaat van zo’n bedrijfsuitje is dat mensen wat meer loskomen en elkaar in een andere setting zien. Hierdoor kunnen ze er ineens achter komen dat hun collega’s helemaal niet zo stoffig zijn als dat ze eerst voor ogen hadden. Plezier en ontspanning gegarandeerd!

delen

Ook interessant