Events Word lid

sluiten

“Normec geeft een onafhankelijk oordeel over brandveiligheid”

Fotografie: Geeke van Dijck

Tekst: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Zekerheid over brandveiligheidseisen? Normec weet daar wel raad mee. Koen Jagers vertelt hoe Normec Fire Safety & Security brandveiligheidsinspecties uitvoert, zowel bij nieuwbouw als in bestaande gebouwen. “Wij werken onder andere in opdracht van eindgebruikers, gebouwbeheerders en installateurs. Naast de kwaliteit is de korte doorlooptijd van de inspectieprocedure een van onze grote pluspunten.”

Onafhankelijk

“Normec FSS is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en is onderdeel van Normec Group, een Nederlands bedrijf dat internationaal opereert. Wij zijn Type A geaccrediteerd en voeren onze inspecties dus uit conform het bouwbesluit. Opdrachtgevers kunnen vertrouwen op een onafhankelijk oordeel over de brandveiligheid van het gebouw en de aanwezige brandmeld- of sprinklerinstallatie. Dat is belangrijk, want het gaat om veiligheid. Ook verzekeringsmaatschappijen kunnen periodieke inspecties voorschrijven.”

“De korte doorlooptijd van onze inspectieprocedure is een van onze pluspunten.”

Controleren

“Openbare ruimten, grote gebouwen – zeker als er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn – en panden met een sprinklerinstallatie ontkomen niet aan de verplichting tot brandveiligheidsinspecties. Bij nieuwbouw controleren we of de berekeningen in het ontwerp kloppend zijn en of de geplande installatie aansluit bij het programma van eisen. De installatie inspecteren en testen we natuurlijk ook. Komt bijvoorbeeld de uitvoering van rookmelders, handmelders en brandpanelen overeen met het ontwerp? Werken de overige voorzieningen, zoals het alarm en de doormelding naar de brandweer? Inspecteren doen we niet alleen bij oplevering, maar ook in de vorm van jaarlijkse controles.”

Korte doorlooptijden

“Normec neemt zijn vak serieus. Niet alleen in de uitvoering, maar ook als het gaat om onze interne organisatie. Scholing en stimulering van persoonlijke ontwikkeling zit in onze cultuur. Elke Normec-medewerker snapt het belang van onze inspecties. Daarom staan we altijd voor onze klanten klaar en garanderen we verrassend korte doorlooptijden.”

Tags

delen

Normec Fire Safety & Security

Balkweg 3
5232BT 's-Hertogenbosch
0031654762704

normecfss.nl Lees meer >

Ook interessant

ShopWorks helpt ondernemers met online groeien
“Mensen die online zaken doen of willen gaan doen, verder brengen.” Het is duidelijk waar ShopWorks in Utrecht voor staat. Om dat op de gewenste en meest succesvolle manier te doen, zetten Tomas Hesseling en zijn collega’s rijke ervaring en expertise in.
Handige software, geen overbodige luxe.
Slim ondernemen betekent vooral: zorgen dat je als ondernemer alle tijd en energie kunt besteden aan ondernemen. En ervoor zorgen dat je geen onnodige tijd kwijt bent aan interne zaken, door slim gebruik te maken van innovaties die de bedrijfsvoering vergemakkelijken.
Frisse kijk leidt tot investeringen en nieuwe business bij Kopak
Kopak maakt al jaren in de breedte een enorme ontwikkeling door. “Groei die vraagt om investeringen in mensen en geavanceerde apparatuur. Het leidt naar nieuwe uitdagingen”, zegt Koert van de Kerkhof, die Rolf Lemmens als nieuwe Algemeen Directeur inwerkt.
Gemeente Tilburg en Midpoint Brabant geven digitalisering mkb een ‘boost’
De gemeente Tilburg wil digitalisering aanjagen bij het Tilburgse bedrijfsleven. “Ondernemers die veelal op papier werken, worden in de toekomst links en rechts ingehaald”, zegt Dolf Baetsen.