sluiten

Wat is cloud?

terug naar alle artikelen

image

Waar cloud voor iemand het opslaan en delen van bestanden zou kunnen betekenen, zou het voor een ander wellicht iets heel anders kunnen zijn zoals boekhouden in een webomgeving.

Voor de meesten betekent cloud het werken met of het werken op een omgeving op het web, dus online. Afhankelijk van de markt waarin je je begeeft kan dit betrekking hebben op infrastructuur (verbindingen), apparatuur (servers), programmatuur of simpelweg een online thuis (hosting) voor een website of webwinkel.

Wat cloud ook voor je betekent, Nefos (dat is oud-Grieks voor wolk) uit Eindhoven kan je waarschijnlijk helpen.

Advies en ontwerp
Vanuit jarenlange ervaring helpen de mensen bij Nefos je mee in je tocht naar of wellicht al in de cloud. Ze denken graag mee en geven advies over een systeemontwerp of werken samen met jou of je team mee aan een implementatie.

De weg en de juiste mensen in de wereld van verbindingen, datacentra en het internet zijn maar wat bekend. Een efficiënte en doeltreffende oplossing is daarmee vaak al snel in zicht.

Infrastructuur
Om niet afhankelijk van anderen te zijn heeft Nefos eigen netwerkverbindingen en apparatuur in huis én in beheer. De operatie draait vanuit het groene EcoRacks en EFX (beide in Eindhoven) en is de basis van een professionele IaaS-omgeving met Ceph en OpenStack.

Met een paar muisklikken (of een API voor ontwikkelaars) is het mogelijk om een virtueel datacenter op te tuigen. Opschalen of inkrimpen naar behoefte is kinderspel, waarmee IT-leveranciers eigen klanten snel en uitstekend kunnen helpen.

Beheer en bewaking
Als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van of daadwerkelijk inrichten van een virtuele omgeving dan is dat geen enkel probleem. Eventueel is het automatisch bewaken van de omgeving ook een optie: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Het samenwerken met of volledig ontzorgen van systeembeheerders of ontwikkelaars is voor Nefos geen uitzondering. Men staat graag bij met raad en daad op het gebied van OpenSource (denk aan Linux en FreeBSD) of DevOps.

Mocht je hulp nodig hebben in een omgeving met Windows, dan heeft Nefos hier bekwame partners voor.

ownCloud
Tot slot, als je graag gewoon bestanden wil kunnen opslaan en delen, dan biedt Nefos een oplossing op basis van ownCloud. Veilig, eventueel sterk gecodeerd en gewoon in Nederland. Wel een prettig idee, toch?

Praat je graag verder over wat cloud voor jou zou kunnen betekenen? Neem contact op met Nefos!

delen

Nefos IT

Verdunplein 17
5627 SZ Eindhoven
040-7440269

www.nefos.nl/content.php Lees meer >
Ook interessant