sluiten

Terug op het spoor naar werkgeluk

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Suzanne Verhagen

terug naar alle artikelen

image

Hoe krijg je mensen die door omstandigheden zijn uitgevallen weer terug in het arbeidsproces? Op die vraag weet Diana Maréchal het antwoord. Samen met haar medewerkers werkt zij er hard aan om mensen weer terug op het spoor te krijgen. Vandaar ook de naam: DM Back on Track.

Wet Poortwachter

Bureau voor personele vraagstukken DM Back on Track coacht, adviseert en begeleidt verandertrajecten. “We coachen bijvoorbeeld medewerkers in hun nieuwe rol. Of leren twee teams met cultuurverschillen hoe ze met elkaar kunnen samenwerken”, vertelt Diana. “We begeleiden bedrijven en organisaties ook bij de uitvoering van de Wet Poortwachter, voornamelijk bij het tweede spoor. Samen met de werkgever kijken we naar mogelijkheden buiten de organisatie en begeleiden het hele proces, UWV-proof.”

“Zit je als werkgever met vragen over personeel, bel ons dan. Het eerste adviesgesprek is gratis.”

Nieuw perspectief

Psycholoog Bea de Haar onderzoekt eerst wie iemand is en wat die kan. Vervolgens kijkt Diana wat voor functie passend is en coacht naar een nieuw perspectief. “Mensen zitten vaak in een rouwproces”, vertelt Diana. “Ze moeten afscheid nemen van werk dat ze soms al lang doen. Daar begeleiden wij ze bij.” In de laatste fase helpt dochter Illana met het sollicitatieproces. Met succes. DM Back on Track heeft al veel mensen geholpen bij het vinden van nieuw werkgeluk.

Kom op tijd in actie

Maar zo’n tweedespoortraject kan wel in de papieren lopen. Daarom heeft DM Back on Track voor kleinere ondernemingen een lowbudgetprogramma. Beter is het om het niet zo ver te laten komen. “Meteen ingrijpen, altijd in gesprek blijven en de problemen serieus nemen”, is het advies. Zit je als werkgever toch ergens mee, aarzel dan niet en trek aan de bel. Het eerste adviesgesprek is gratis.

Foto: Diana Maréchal en Illana Mulder

Tags

delen

DM Back on Track

Ringbaan West 96a
5046 VA Tilburg
629301177

www.dmbackontrack.nl Lees meer >
Ook interessant