sluiten

Slim ondernemen is een samenspel

Fotografie: Geeke van Dijck

Schrijver: Stefan Korthout

terug naar alle artikelen

image

Wat doet een accountant of een belastingadviseur? Wie Herman Rademaker deze vraag stelt, krijgt een verfrissend antwoord. Als hij vertelt over zijn bedrijf Rademaker Advies & Accountancy, gaat het niet meteen over cijfers en jaarrekeningen. Maar wel over de hands-on manier waarop hij met zijn team van 20 medewerkers bedrijven ondersteuning biedt om beter te presteren.

Huisadviseur
“Rademaker Advies & Accountancy is voor onze klanten in de eerste plaats huisadviseur. We kijken met elkaar niet alleen hoe een organisatie reilt en zeilt, maar vooral wat er beter kan, of wat er anders moet. Van huis uit ben ik weliswaar accountant, maar ik ben ons bedrijf destijds begonnen vanuit de overtuiging dat ondernemers behoefte hebben aan een adviseur; iemand die met hen mee-onderneemt. Die aanpak bleek voor hen zo waardevol te zijn, dat we op hun verzoek ook accountancy en belastingadvies hebben toegevoegd aan onze dienstverlening.”

“Het zijn niet de cijfers die tellen, maar wat je er mee doet.”

Samenspel
“Organisaties die koers willen houden, zijn vooral op zoek naar antwoorden waarmee ze de toekomst aankunnen. Die vinden ze vaak niet bij een traditionele accountant. Als adviseur starten we daarom liever bij het bepalen van de gewenste bedrijfsdoelen, dan bij het bespreken van de financiën. We stellen dus vragen als: wat heb je nodig, wat wil je weten en welke kansen wil je verzilveren? Als dat helder is, kun je met elkaar de weg ernaartoe uitstippelen. Slim ondernemen wordt op die manier een samenspel.”

Resultaat
“Aan de hand van adviesgesprekken ontstaan er kansrijke oplossingen. Data, zoals financiële resultaten, zijn daarbij ondersteunend. Op basis daarvan analyseren we namelijk het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen. Anders gezegd: het zijn niet de cijfers die tellen, maar wat je ermee doet.”

Foto: links Roland Vizee, rechts Herman Rademaker

delen

Rademaker Advies & Accountancy

Hambakenwetering 8D
5231 DC 's-Hertogenbosch

www.rademakerwerkt.nl Lees meer >
Ook interessant