sluiten

Op zoek naar awesome websh*t?

Schrijver: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Wat ooit als een hobbyproject begon, heeft zich ontwikkeld tot een serieuze speler in de wereld van webdevelopment. Eric Verheijen, één van de eigenaren van Lyfter vertelt: “We zijn gedreven in wat we doen: het fixen van online uitdagingen. We bouwen, onderhouden en optimaliseren websites, webshops en online gekkigheid.”

Het begin van Lyfter

“Joep (mede-eigenaar van Lyfter) en ik leerden elkaar kennen tijdens onze studie Communicatie Multimedia Design aan Avans in Breda”, vertelt Eric. “Uit deze gedeelde passie ontstond een vriendschap die al snel uitgroeide tot een samenwerking op het gebied van webdevelopment. Onze avonturen begonnen letterlijk op onze zolderkamer, waar we als freelancers begonnen met het bouwen van websites voor kennissen en vrienden.”

De dilemma’s die op ons pad kwamen

Eric vertelt verder: “Wat begon als een bescheiden onderneming groeide al snel uit tot meer. Naarmate we met een team gingen samenwerken, groeide ook de behoefte om strakke kwaliteitsstandaarden neer te zetten. Het streven naar een hoogwaardig eindproduct werd steeds belangrijker, en dan gaat je prijskaartje natuurlijk omhoog. Dat proces is bij ons razendsnel gegaan. Op een gegeven moment bevonden Joep en ik ons in een situatie: we kregen de kans om grote projecten op te pakken van toonaangevende merken. En dat was supergaaf, omdat deze merken beschikken over budgetten die het mogelijk maken om volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden te werken. Maar tegelijkertijd werden we nog steeds benaderd door vrienden en familie die vroegen of we een website voor hen konden bouwen.

We belandden in een spagaat: gaan we hufterig veel geld voor ‘eenvoudige projecten’ vragen, of gaan we ‘zomaar iets’ in elkaar klikken zonder er als vakidioot echt achter te staan? In plaats van toe te geven aan de druk, besloten Joep en ik om samen terug te keren naar onze vertrouwde zolderkamer. Het resultaat was een veel slimmere manier van het bouwen van websites, waarbij we efficiënter te werk gingen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.”

image

Ons eigen framework: automatisering en globalisering

Wij hebben onze eigen ontwikkelmethode bedacht, gericht op het standaardiseren en automatiseren van technieken, met een specialisatie in WordPress. In de WordPress-markt zie je vaak dat kosten oplopen vanwege het starten met een blanco vel. Om dit te vermijden, gebruiken we ons eigen Lyfter WordPress Framework als basis voor websites. Dit framework bevat alle essentiële functionaliteiten die standaard in een website moeten zitten en is volledig geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we slimmer werken en zijn onze websites gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. Ook helpt het 'Lyfter WordPress Framework' ons bij het efficient ontwikkelen voor bijvoorbeeld kleine ondernemers. Het meeste werk voor ons ligt in het toepassen van Atomic design, waarbij we de wensen en huisstijl vertalen naar de elementen op de website.”

Een professionele vriendengroep

Ons team bestaat uit 18 sociale nerds die met toewijding de allerbeste websites creëren. We zijn niet alleen collega's, maar ook een professionele vriendengroep. Iedereen bouwt mee aan het eindresultaat en is inhoudelijk betrokken. We blinken uit in het bouwen van websites; dat is waar we expert in zijn. Wanneer klantvragen buiten ons expertisegebied vallen, raadplegen we ons uitgebreide netwerk van specialisten. En dit netwerk omvat diverse partners, variërend van UX-design tot branding en van online marketing tot foto- en videografie.”

Fotografie: Nick Franken

Tags

delen

Lyfter

Kleine Kerkstraat 4A
4651EV Steenbergen
0167-541377

lyfter.nl Lees meer >
Ook interessant