sluiten

Kun je altijd groeien?

terug naar alle artikelen

image

Dat er moeilijke tijden aankomen, daar wijst alles naar. Maar hoe houd je als ondernemer, manager en directeur het hoofd koel, ben je er voor de medewerkers en weet je ondanks tegenslagen groei te bewerkstelligen?

Momenteel wordt er veel van je gevraagd. Het gevoel van veel ballen in de lucht houden is je niet vreemd, maar kan nu extra zwaar zijn als je kien moet zijn op omzet en medewerkers. Groeikompas weet als geen ander hoe je de focus houdt op groei. We zetten in op verbinding en versterking van individuen en van teams. Daar overwin je moeilijkheden mee.

Onderstroom-bovenstroom

Als bedrijf heb je een missie, visie en strategie - de bakermat van een organisatie. Maar wat als je door veranderende omstandigheden die basis moet herzien. Dan komen krachten van de bovenstroom en onderstroom in het spel. Dit zijn de zichtbare en onzichtbare kernkwaliteiten van je bedrijf, van jou en van je medewerkers. Met een eenvoudige test maken we dit inzichtelijk en heb je een goed beeld waarop je kunt voorsorteren bij een crisis.

Van belang

Nu denk je, waarom moet ik dit weten? Ik ken mezelf, ik ken de kwaliteiten van mijn team en mijn bedrijf draait al vele jaren goede resultaten. Weet dat veel kwaliteiten én stressindicatoren verborgen zitten. Vooral die laatste komen eruit bij crises en kunnen zorgen voor ziekteverzuim of erger. Verdiep jezelf hierin, zou ik zeggen, want uit resultaten blijkt dat slechts 80% van de bovenstroomkwaliteiten zijn ontwikkeld. Terwijl de resterende 20% grote inspanning vergt en ook kan zorgen voor verzuim. Bij onderstroom is het tegenovergestelde: 20% is ontwikkeld en 80% staat in de steigers. En precies daar kun je met onze kennis nieuwe winsten boeken, lekt geen energie weg en sta je klaar om het beste uit je bedrijf, medewerkers en jezelf te halen. Te allen tijde.

Stijgende lijn

Groei zit overal en is niet moeilijk te bewerkstelligen. Je moet alleen weten hoe. Misschien begint het met meer vertrouwen? Of beter worden in conflicten oplossen? Of meer tijd voor jezelf gunnen? Willen en kunnen liggen dicht bij elkaar en omdat iedereen anders is, heeft Groeikompas een groot palet aan mogelijkheden om dat in te zetten wat bij je past. Kijk op onze website voor meer informatie. We horen graag van je. 

Tekst: Ardien Nelissen | Studio Trots
Foto: Margret Tielemans

Tags

delen

Groeikompas

Paardeweide 3f
4824EH Breda
085-732 55 33

groeikompas.nl/ Lees meer >
Ook interessant