sluiten

Haal meer uit je potentieel

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Geeke van Dijck

terug naar alle artikelen

image

Hoogsensitiviteit, is dat een vloek of een zegen? Voor veel mensen met deze eigenschap is het een dubbelzijdig zwaard. Hoogsensitieven hebben aan de ene kant een scherp bewustzijn van subtiele nuances en een verfijnd inlevingsvermogen. Aan de andere kant zijn ze gevoeliger voor prikkels waardoor ze sneller overweldigd en overbelast raken. Hoe zou het zijn als die overprikkeling geen rol meer speelt en alleen de positieve kanten overblijven? Beatrijs Verheijen van The Serendipity College heeft het antwoord op die vraag. Zij begeleidt hoogsensitieve ondernemers zodat ze het beste uit zichzelf en hun talenten kunnen halen.

Inzoomen op de positieve kanten

In een intensief een-op-een-traject van een half jaar coacht Beatrijs hoogsensitieve ondernemers naar een moeitelozer bestaan. “Ik zoom in op de positieve kanten, laat ze inzicht krijgen in zichzelf, hun sensitiviteit en de talenten die daarmee gepaard gaan. Herkennen, erkennen en omarmen, dat is de eerste stap. Daarna leer ik ze hoe ze hun innerlijke stem kunnen horen en gebruiken en de innerlijke criticus de baas kunnen worden. Met mooie resultaten. Veel van mijn studenten laten de creativiteit vlotter stromen en nemen makkelijker de juiste beslissingen.”

Van private banking naar serendipity

Beatrijs weet waar ze het over heeft. Ze studeerde internationale monetaire economie en werd al tijdens haar studie gevraagd om studenten te begeleiden. Daarbij kwamen haar ‘gevoelige’ talenten goed van pas. Net als bij de advisering van haar klanten in de rol van private banking specialist, die ze 20 jaar lang vervulde bij Van Lanschot. Daar bleek ze ook heel geschikt als leidinggevende – altijd de mensen voorop – totdat ze zelf overprikkeld raakte. Dat was het moment waarop ze besloot zich te bekwamen in het spirituele, om zichzelf en anderen te helpen. Zo ontstond in 2016 The Serendipity College.

“We zoomen in op de positieve kanten van hoogsensitiviteit en de talenten die daarmee gepaard gaan.”

Niet zoeken en toch vinden

Serendipity betekent zoveel als ‘een aangename verrassing’ of ‘een gelukkig toeval’. Het verwijst naar de ontdekking van iets waar je niet specifiek naar zocht, maar dat wel heel waardevol is. Dat kunnen belangrijke zakelijke inzichten zijn, creatieve ideeën of ondernemen met meer gemak. Beatrijs: “Ik noem het een college omdat ik de ondernemers iets wil leren. Iets waar ze zelf voor de rest van hun leven mee aan de slag kunnen.”

Iets voor jou?

Heb jij als ondernemer ook het gevoel dat er meer in zit, dat je beter gebruik kunt maken van je talenten en dat je meer uit je creativiteit kunt halen? En ben je benieuwd of de aanpak van The Serendipity College iets voor jou is? Beatrijs organiseert met regelmaat ‘Nights of Serendipity’, informatieavonden in Landgoed Huize Bergen in Vught. Op zo’n avond komen ongeveer 10 hoogsensitieve ondernemers samen en dat op zich geeft al een heel speciale sfeer.

Onder elkaar

Beatrijs: “Hoogsensitieven vinden het fijn om onder elkaar te zijn. Ze herkennen zich in elkaar en voelen zich begrepen.” Daarom geeft ze aan haar coachingstrajecten nu ook een vervolg. The Serendipity Circle is een community van sensitieve mensen die allemaal hetzelfde pad hebben gelopen. Een netwerk voor hooggevoeligen die door Beatrijs begeleid zijn en die in een veilige, beschermde omgeving samenkomen om zich samen te ontwikkelen.   

Tags

delen

The Serendipity College

Beeckendael 2
5221PK 's-Hertogenbosch
0615177793

www.theserendipitycollege.nl Lees meer >
Ook interessant