sluiten

Dubbel Media; Discover the power of video

Fotografie: Else Loof

Schrijver: Marsha Paans

terug naar alle artikelen

image

Heb je ooit overwogen om een video te gebruiken om je merk te presenteren, complexe concepten uit te leggen of nieuw personeel aan te trekken? Dubbel Media staat klaar om bedrijven te ondersteunen bij deze uitdagingen. Bas Marijnissen vertelt over de invloed van video op marketing en werving en selectie.

Van zolderkamer naar een eigen kantoorruimte

'Kort samengevat specialiseren wij ons in videomarketing voor bedrijven', legt Marijnissen uit. 'Dit omvat het creëren van video's ter ondersteuning van de marketing en sales van een bedrijf, evenals voor wervingsdoeleinden. Ongeveer 2,5 jaar geleden heb ik samen met mijn neef Robbert Dubbel Media opgericht. We zijn letterlijk gestart vanaf een zolderkamer. Al snel merkten we dat we groeiden en professionaliseerden, en de zolderkamer voldeed echt niet meer. We gingen op zoek naar een kantoorruimte en zijn nu gevestigd in een superchill kantoor in Etten-Leur.

Met de groei van ons klantenbestand ontstond ook de behoefte aan extra ondersteuning, met name op het gebied van nabewerking. Wijnand, het broertje van Robbert, verzorgt nu de nabewerking. We zijn dus een echt familiebedrijf, en dat is één van de dingen wat ons onderscheidt”, zegt Bas trots. “Wat ons nog meer uniek maakt, is de jeugdige dynamiek. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar brengen we een frisse blik op communicatie die bedrijven verder kan helpen met hun marketing-, sales- of wervingscampagnes.”

Groeien met video

'Video is een krachtig instrument binnen een marketingstrategie en wervingscampagne', legt Bas uit. 'Er zijn verschillende manieren om video effectief in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld je nieuwe huisstijl introduceren met een merkvideo of brandvideo. Daarnaast biedt video de mogelijkheid om boodschappen te delen, processen uit te leggen of zelfs een nieuwe markt te betreden.

“Ook merken we dat er steeds meer een shift plaatsvindt in werving en selectie. Bedrijven moeten zich als het ware bewijzen aan potentiële werknemers. Een video is een tof middel om je als bedrijf te onderscheiden in deze veranderende dynamiek. Het biedt de kans om te laten zien wat de bedrijfscultuur is: wie ben je, waar sta je voor en wat heb je te bieden.”

“De opkomst van interactieve video's is opvallend'

Wat maakt een video nu zo interessant?

“Een video heeft de kracht om een boodschap passief op te nemen, waardoor deze snel en effectief wordt overgebracht. Bovendien is het voor veel bedrijven vaak lastig om een stukje persoonlijkheid uit te drukken in tekst. Video is trouwens ook geschikt om aandacht te trekken op social media. Want iedereen herkent wel het eindeloze scrollen door de tijdlijn. En wanneer stop je met scrollen? Precies, wanneer je iets unieks tegenkomt. Zoals een video.”

Interactieve video’s: de toekomst

“De opkomst van interactieve video's is opvallend. Interactieve video's bieden kijkers de mogelijkheid om keuzes te maken binnen de video. Afhankelijk van die keuzes krijgt de kijker een nieuwe video te zien, waardoor een op maat gemaakte ervaring ontstaat. Hiermee kun je dieper ingaan op de boodschap waar iemand naar kijkt. Het is een innovatieve manier om betrokkenheid te vergroten en de kijker actief deel te laten nemen aan de content.”
Benieuwd hoe zo’n interactieve video eruit ziet? Neem een kijkje op de website van Dubbel Media.

Op de foto van links naar recht: Bas Marijnissen, Wijnand Krol en Robbert Krol

Tags

delen

Dubbel Media

Bredaseweg 212C
4873LA Etten-Leur
06-83957058

www.dubbelmedia.nl/ Lees meer >
Ook interessant