sluiten

Coffee3 gaat samen met KoffiePartners

Schrijver: Esther Nagtegaal

Fotografie: Laurens Janus

terug naar alle artikelen

image

Coffee3 staat sinds 1976 synoniem voor echt lekkere koffie. Op kantoor, in de showroom en op de werkvloer. Eigenaar Marc Bozon en zijn medewerkers hebben er een naam mee opgebouwd. Niet alleen in het zuiden, ook in de rest van het land. Om die positie in de toekomst te behouden en te versterken zocht Coffee3 een samenwerkingspartner. Die vond het bedrijf in KoffiePartners uit Zwijndrecht.

Continuïteit en groter assortiment


Hoewel Coffee3 een familiebedrijf is, staat er geen nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. Toen KoffiePartners Marc benaderde om eens te spreken over een mogelijke samenwerking, stond hij daar dan ook open voor. Het bleek de juiste match. KoffiePartners sluit qua cultuur goed aan bij Coffee3 en de medewerkers; hard werken, maar wel met veel plezier en menselijkheid. “Net als wij leveren ze koffie, machines en technische service aan zakelijke klanten in Nederland”, legt Marc Bozon uit. “We voeren deels dezelfde merken. Voor ons betekent dat dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de continuïteit van onze business. Ze hebben ook merken die wij niet hebben. Dat is een voordeel voor onze klanten. Dankzij onze samenwerking met KoffiePartners kunnen we straks een ander en veel breder productenpakket bieden.”

Landelijke dekking


Door de samenwerking groeit niet alleen de organisatie, maar ook de landelijke dekking. Marc Bozon: “Onze bestrijkingsgebieden sluiten op elkaar aan. KoffiePartners richt zich voornamelijk op het westen van Nederland, wij zijn van nature heel sterk in het zuiden en ook wel in Gelderland en Overijssel. Maar we hebben ook klanten in elkaars regio's. We werken er samen naartoe om met name deze groep klanten nog beter te gaan bedienen. Dat is logistiek veel handiger; minder kilometers, minder kosten, sneller bij de klant.”

"Dankzij de samenwerking met KoffiePartners worden we groter, diverser, sneller en duurzamer.”

Samen duurzamer


Bozon was uitdrukkelijk op zoek naar een bedrijf dat zijn filosofie over maatschappij en milieu deelt. Een partner die ook aan zijn omgeving denkt en zich afvraagt wat hij kan betekenen voor anderen. Niet alleen voor mensen en organisaties, ook voor de natuur. “Deze samenwerking is ook een goede stap op weg naar duurzamere service”, gaat Bozon verder. “Als we onze klanten slimmer gaan verdelen, vermijden we files en maken we minder kilometers. We zijn eerder bij de klant op locatie én het is duurzamer. Ook op dat gebied is KoffiePartners een goede keus. Op het gebied van duurzaamheid zijn zij nóg een stapje verder dan wij. We kunnen profiteren van hun kennis en ervaring en die ook toepassen. Van onze klanten krijgen we daar al complimenten over. Het past bij hun eigen bedrijfsfilosofie.”

Vertrouwde naam, gezichten en service


De nieuwe samenwerking is nog in de verkennende fase. Beide bedrijven nemen de tijd om elkaar goed te leren kennen. Voor klanten verandert er voorlopig niets. Coffee3 blijft opereren vanuit het vertrouwde adres in Udenhout, onder dezelfde naam en met dezelfde medewerkers. Ook Marc Bozon blijft voorlopig nog bij het bedrijf betrokken. Voor hem is dit een mooie stap die continuïteit, dekkingsgraad en keuzemogelijkheden garandeert. Voor medewerkers én klanten.  

Tags

delen

Coffee3

Energieweg 9
5071 NP Udenhout
013-5114344

www.coffee3.nl/ Lees meer >
Ook interessant