sluiten

Brabo Verpakking: een bevlogen Brabantse Verpakkingsgroothandel

Fotografie: Laurens Janus

Schrijver: Willem de Volder

terug naar alle artikelen

image

Verpakking is over een breed spectrum inzetbaar. Dat blijkt op visite bij Brabo Verpakking. Het familiebedrijf voorziet een groot arsenaal branches en vooraanstaande spelers van de meest uiteenlopende verpakkingen. “Nee, we zijn geen producent maar een bevlogen groothandel”, zegt Roling van de Wijdeven in het gloednieuwe pand op Bedrijvenpark Midden Brabant Poort in Gilze.

Het pand van Brabo Verpakking aan Dakota 4 maakt indruk. Vanwege de grootte maar vooral omdat het ook aan alle moderne eisen voldoet. Er is werkelijk aan alles gedacht, van duurzaamheid GPR (milieu-indicatie 8.5) tot een uiterst praktische indeling. Het wordt tijdens het bezoek snel duidelijk dat het beeld dat Roling en zijn vrouw Elly voor ogen hadden, is gerealiseerd. Roling noemt de 84 zonnepanelen, de warmtepomp en het bijenhotel. Elly verwijst graag naar de visie van haar man als het gaat om de situering van de stellingen in het magazijn. “De dubbeldiep-opstelling van de palletstellingen komt uit zijn koker en zorgt voor enorme ruimtewinst.” Vooruit kijken is in het voortraject sowieso een belangrijk aspect geweest, het bedrijf heeft inpandig nog volop groeipotentieel.

 ‘Onze webshop geeft een goed beeld maar we ontvangen klanten en potentiële klanten hier graag ook persoonlijk in ons bedrijf’

image

Vanzelfsprekend zijn Roling en Elly voor de rondleiding door het pand uitgebreid ingegaan op de bijna 100 jarige geschiedenis van het bedrijf en het ruime assortiment aan verpakkingen. Beide aspecten zijn niet in enkele woorden te vatten. “We hebben zo’n vijfduizend verpakkingen paraat, waarvan zo’n drieduizend in onze online winkel VerpakkingShop.nl”, zegt Roling. In de presentatieruimte op de eerste etage wordt een beeld geschetst van de mogelijkheden voor uiteenlopende branches in de detailhandel, van horeca, bakkers, slagers en verpakkingen voor in magazijnen. Maar ook spelers zoals Slagerij Pessers en Haribo doen al vele jaren naar tevredenheid zaken met Brabo Verpakking.

VerpakkingShop.nl

Dat verpakkingen de laatste tijd een enorme vlucht hebben genomen, ervaren ze bij Brabo Verpakking. “Onze webshop geeft een goed beeld maar we ontvangen klanten en potentiele klanten hier graag ook persoonlijk in ons bedrijf. Immers verpakkingen, van plastic, papier en andere duurzame materialen, vragen om maatwerk. In samenspraak met de klant een verpakking bedenken, is een van onze sterke punten”, zegt Roling in de presentatieruimte van het bedrijf. Op zo’n moment is de decennia lange ervaring en persoonlijk contact van Brabo Verpakking doorslaggevend. “We kunnen wensen van klanten realiseren en leveren tegen een scherpe prijs.” Roling geeft met ‘maatwerk in kartonnage’ een voorbeeld van de mogelijkheden.

image

Vergeleken met de foto’s van vorige Brabo Verpakking-vestigingen is de nieuwe huisvesting een wereld van verschil. Vanuit een nostalgische boerderij in Breda, werden de eerste stappen gezet. “Met de hoed in de hand” bezocht mijn vader met verpakkingen groentewinkels, visboeren, slagerijen en andere detaillisten. In 2003 werd een nieuw pand betrokken op Minervum in Breda. Groei vertaalde zich op dat bedrijventerrein gaandeweg door te werken vanuit drie locaties. “Niet echt praktisch”, kijkt Roling terug. Via een ruimer pand aan de Paardebijsters te Breda streek Brabo Verpakking inmiddels onder algehele leiding van Roling neer aan het moderne bedrijvenpark Midden-Brabant-Poort (Dakota) te Gilze. “We hadden op dit schitterende bedrijvenpark al eerder ons oog laten vallen.” Nu beschikt Brabo Verpakking over een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, een hal van 7000 vierkante meter, die 12 meter hoog giga veel ruimte biedt en zeven laaddocks heeft. Met recht en zonder anderen te kort te doen, mag Roling van de Wijdeven zich ‘de Brabantse verpakkingsgroothandel’ noemen. Een kennismaking is het servicegerichte, gastvrije bedrijf meer dan waard.

Tags

delen

Brabo Verpakking

Dakota 4
5126 RL Gilze
0161 - 217217

www.braboverpakking.nl
Ook interessant